Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Foto: podravka
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.
porcie
príprava
Suroviny
400 g (alebo iná biela ryba) |
|
500 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
50 ml |
|
2 strúčiky |
|
1 lyžička |
|
5 lístkov |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
V rajnici rozohrejeme olivový olej a zľahka dozlatista orestujeme cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a jednu čili papričku nakrájanú na kolieska, premiešame a necháme ešte chvíľu restovať.
- 2
Pridáme pasírované paradajky, cukor, nasekanú bazalku a jednu lyžicu vegety. Varíme spolu na nízkom plameni približne 15 - 20 minút, podľa potreby podlejeme vodou.
- 3
Zatiaľ čo sa nám varí omáčka, uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cestoviny zlejeme z vody pomocou cedidla a primiešame trochu olivového oleja.
- 4
Rybu nakrájame na primerane veľké steaky a osmažíme v panvici na olivovom oleji dozlata. Rybu pridáme do omáčky a necháme chvíľu povariť, aby sa chute premiešali.
- 5
Podávanie: Na uvarené cestoviny naaranžujeme morského čerta a paradajkovú omáčku a pred podávaním navrch nastrúhame parmezán.
- 6
Malé tajomstvo: Aby sme steaky ryby zachovali pekne pevné a aromatické, pred smažením ich pokvapkáme šťavou z jedného citróna.
Tiež ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zadávateľ receptu opravil názov ryby - už je tam čert :)
ospravedlňujeme sa za chybu, v ingredienciách to bolo dobre, už je to opravené :)
vidíte Radox, dá sa to aj slušne napísať :) Ďakujem za vysvetlenie a radu. Určite sa to dá použiť aj na iný druh ryby, ako je napísané v surovinách. Pekný deň z Podravky prajeme :)