Smažená ryba
Smažená ryba

Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

podravka - fotkapodravka, 10. decembra 2017. Komerčný recept.
Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Foto: podravka

Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g (alebo iná biela ryba)
500 g
100 g
1 ks
200 g
50 ml
2 strúčiky
1 lyžička
5 lístkov
2 lyžice
1 lyžica
1 lyžica




Postup

  1. 1

    V rajnici rozohrejeme olivový olej a zľahka dozlatista orestujeme cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a jednu čili papričku nakrájanú na kolieska, premiešame a necháme ešte chvíľu restovať.

  2. 2

    Pridáme pasírované paradajky, cukor, nasekanú bazalku a jednu lyžicu vegety. Varíme spolu na nízkom plameni približne 15 - 20 minút, podľa potreby podlejeme vodou.

  3. 3

    Zatiaľ čo sa nám varí omáčka, uvaríme si cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cestoviny zlejeme z vody pomocou cedidla a primiešame trochu olivového oleja.

  4. 4

    Rybu nakrájame na primerane veľké steaky a osmažíme v panvici na olivovom oleji dozlata. Rybu pridáme do omáčky a necháme chvíľu povariť, aby sa chute premiešali.

  5. 5

    Podávanie: Na uvarené cestoviny naaranžujeme morského čerta a paradajkovú omáčku a pred podávaním navrch nastrúhame parmezán.

  6. 6

    Malé tajomstvo: Aby sme steaky ryby zachovali pekne pevné a aromatické, pred smažením ich pokvapkáme šťavou z jedného citróna.

Diskusia k receptu

ferno
trosku som alergicky na ceske nazvy v slovencine.hlavne nazvy ryb....takze po slovensky morsky cert...
redakcia
@Ferno (11.12.2017 09:39)

Zadávateľ receptu opravil názov ryby - už je tam čert :)
podravka
@Radox1 (11.12.2017 09:50)

ospravedlňujeme sa za chybu, v ingredienciách to bolo dobre, už je to opravené :)
radox1
len na vysvetlenie,ta omacka prebije chut tej ryby,preto staci zvolit nejaku lacnejsiu rybu,napr.tresku.morsky cert je delikatna ryba za 30€ kilo,a treba si ju vychutnat samostatne.
podravka
@Radox1 (12.12.2017 13:14)

vidíte Radox, dá sa to aj slušne napísať :) Ďakujem za vysvetlenie a radu. Určite sa to dá použiť aj na iný druh ryby, ako je napísané v surovinách. Pekný deň z Podravky prajeme :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia