Vegetariánske francúzske zemiaky
Foto: erikapasinska
Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo skvelé všetko jedlo :-) Trochu upravenú verziu môžete ochutnať aj vy. Zobraziť celý popisVegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo skvelé všetko jedlo :-) Trochu upravenú verziu môžete ochutnať aj vy.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
300 ml (alebo smotanový jogurt) |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
|
|
(horčičné semeno, rasca, koriander) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení ošúpeme a nakrájame na šalátovom krájači. Údené tofu nakrájame do misky na malé kocky, nalejeme naň sójovú omáčku. Na hrubú panvicu dáme zohriať olej, pridáme marinované tofu, trochu ho opražíme a pridáme k zemiakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Všetko spolu dochutíme soľou a korením.
- 2
Celú zmes dáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Zalejeme rozmiešanou smotanou s vajíčkami. Trochu premiešame zvrchu vidličkou, aby sa smotana dostala viac medzi zemiaky.
- 3
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30 - 40 minúť.
Tiež francúzske zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu