Bavorská knedľa

tomisuccess9 - fotkatomisuccess9, 11. decembra 2017

Bavorská knedľa, tak ako ju poznám a robím ja.

2
porcie
25 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

5 ks
3 ks
40 g
30 g
50 g
5 g
1 dcl
10 g čerstvá




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame alebo natrháme na kúsky asi 3 cm hrubé. Rozbijeme vajcia a vložíme k rožkom do nádoby, v ktorej to budeme miešať. Pridáme soľ, čierne korenie mleté, kapiu ( pokiaľ sú veľké kúsky, tak pokrájame- kapiu použite sterilizovanú). Môžte vliať aj trošku šťavy z kapie. Len hlavne opatrne, aby ste to neprehnali. Pridajte, aby trošku ,, prevoňala chuťou".

  2. 2

    Nakrájajte cibuľu na väčšie plátky a aj slaninu na kocky ( také menšie). Orestujte na panvičke. Pokiaľ budete mať už hotové dajte to vychladiť.

  3. 3

    Potom všetko zlejte do nádoby spolu s rožkami, vajciami, korením. Poriadne premiešajte. Prichystajte si väčšiu plochu fólie a alobalu. Zmes položte na fóliu a opatrne zrolujte. Spravte tak vodorovne aj zvislo aby Vám vyšla rovnomerná rolka. Prebaľte ešte viac krát vo fólii. Potom rozložte alobal a zabalte rolku doň.

  4. 4

    Ja som ju zvykol robiť na pare. Ak to budete robiť v hrnci tak približná doba varenia je okolo 1,5 - 2 hod. Ak by ste to plánovali robiť v konvektomate alebo v spotrebiči, na ktorom sa dajú nastaviť stupne a para, využite 100 % pary pri nejakých 94 - 100 °C 1,5 hod.

Diskusia k receptu

evicka63
fólia ešťe ok ale ten alobal som dala len raz a nikdy viac, dá sa urobiť ešte aj v "rukáve" na tlačenku (umelé črevo), to je len a len môj názor :-)
bubaya
Tak to ťa ľutujem, že ješ takéto nedobré knedle. Čerstvé rožky, priveľa vajec, 2 hodiny mučenia vo vriacej vode, z toho bude pekný magľajs. Kápia a slanina potom prebije chuť akéhokoľvek jedla. Prosím vymazať Bavorská z názvu a pridať fotku. Bavoráci by ťa za to utopili v sude piva. DOBRÁ knedľa je delikatesa, napríklad k pečenému bravčovému, alebo k niečomu na smotane.
tomisuccess9
@Ria52 (12.12.2017 10:22)

Napriklad predosly recept ktory som pridal su bravcove vypecky s dusenou kapustou. Alebo ku gulasu ako jeleni gulas a podobne.
tomisuccess9
@Bubaya (12.12.2017 13:51)

Robim to v praci a vo velkom mnozste tak nemyslim zeby to bol maglajs. Skor opak. 100 ludi 100 chuti.
zolik
PaneBozePomahaj a chran bavorske knedle!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia