Bavorská knedľa, tak ako ju poznám a robím ja.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Rožky nakrájame alebo natrháme na kúsky asi 3 cm hrubé. Rozbijeme vajcia a vložíme k rožkom do nádoby, v ktorej to budeme miešať. Pridáme soľ, čierne korenie mleté, kapiu ( pokiaľ sú veľké kúsky, tak pokrájame- kapiu použite sterilizovanú). Môžte vliať aj trošku šťavy z kapie. Len hlavne opatrne, aby ste to neprehnali. Pridajte, aby trošku ,, prevoňala chuťou".
- 2
Nakrájajte cibuľu na väčšie plátky a aj slaninu na kocky ( také menšie). Orestujte na panvičke. Pokiaľ budete mať už hotové dajte to vychladiť.
- 3
Potom všetko zlejte do nádoby spolu s rožkami, vajciami, korením. Poriadne premiešajte. Prichystajte si väčšiu plochu fólie a alobalu. Zmes položte na fóliu a opatrne zrolujte. Spravte tak vodorovne aj zvislo aby Vám vyšla rovnomerná rolka. Prebaľte ešte viac krát vo fólii. Potom rozložte alobal a zabalte rolku doň.
- 4
Ja som ju zvykol robiť na pare. Ak to budete robiť v hrnci tak približná doba varenia je okolo 1,5 - 2 hod. Ak by ste to plánovali robiť v konvektomate alebo v spotrebiči, na ktorom sa dajú nastaviť stupne a para, využite 100 % pary pri nejakých 94 - 100 °C 1,5 hod.
Tiež knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skoda piva.
Napriklad predosly recept ktory som pridal su bravcove vypecky s dusenou kapustou. Alebo ku gulasu ako jeleni gulas a podobne.
Robim to v praci a vo velkom mnozste tak nemyslim zeby to bol maglajs. Skor opak. 100 ludi 100 chuti.
skoda tvojho komentaru.
,
aj keď nie sú vhodné zrovna na odtučňovaciu diétu, ale nám veľmi chutia...
Škoda, že si nepridal foto.
No tak pokiaľ to nevaríš v Bavorsku, tak sa nemusíš báť.