Lievance s karamelizovanými banánmi a penou

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 7. decembra 2017
Lievance s karamelizovanými banánmi a penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

100 g
1 ks
60 g
1 PL
125 ml
1 bal
Karamelizované banány:
5 ks
120 g
100 g
50 ml
Tvarohová pena:
250 g
250 g
50 g




Postup

  1. 1

    Najskôr vymiešame múku, vajíčko, 10 g práškového cukru, olej, mlieko a kypriaci prášok na konzistenciu palacinkového cesta. Upečieme lievance na panvici s trochou oleja.

  2. 2

    Kryštálový cukor rozpustíme na karamel a pridáme na hrubšie plátky nakrájané banány. Karamelizujeme domäkka, nie však na kašu. Nakoniec pridáme maslo a zaflambujeme rumom. Podávame teplé.

  3. 3

    Na tvarohovú penu vymiešame mixérom tvaroh, smotanu a 50 g práškového cukru na konzistenciu tuhej šľahačky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia