Lievance s karamelizovanými banánmi a penou
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 7. decembra 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 7. decembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 60 g |
|
| 1 PL |
|
| 125 ml |
|
| 1 bal |
|
| Karamelizované banány: | |
| 5 ks |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| Tvarohová pena: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Najskôr vymiešame múku, vajíčko, 10 g práškového cukru, olej, mlieko a kypriaci prášok na konzistenciu palacinkového cesta. Upečieme lievance na panvici s trochou oleja.
- 2
Kryštálový cukor rozpustíme na karamel a pridáme na hrubšie plátky nakrájané banány. Karamelizujeme domäkka, nie však na kašu. Nakoniec pridáme maslo a zaflambujeme rumom. Podávame teplé.
- 3
Na tvarohovú penu vymiešame mixérom tvaroh, smotanu a 50 g práškového cukru na konzistenciu tuhej šľahačky.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu