Mladá jahňacina

podravka - fotkaPodravka, 5. decembra 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Mladá jahňacinaFoto: podravka

Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a hrášku dostaneme skutočnú rapsódiu chutí.

6
porcií
150 min
príprava
140 min
na 200 °C

Suroviny

2,3 kg
1 a 1/2 PL
100 g (jemná údená slanina)
4 strúčiky
4 PL
1 kg
400 g
200 g
80 g
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Pancettu nakrájame na pásiky, rovnako urobíme aj s očisteným cesnakom.

  2. 2

    Jahňacie stehno narežeme na viacerých miestach nožom a vytvoríme tak priehlbinky, do ktorých vtlačíme pásiky pancetty a cesnaku.

  3. 3

    Jahňacie stehno potrieme lyžicou Podravky ochucovadla Stredomorie a potom ho opražíme na oleji zo všetkých strán.

  4. 4

    Opraženú jahňacinu položíme na plech spolu s tukom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C asi 2 hodiny.

  5. 5

    Počas pečenia jahňacinu otočíme a podlievame vodou.

  6. 6

    Ošúpané mladé zemiaky nakrájame na štvrtiny a mrkvu na kocky. Hrášok takmer úplne uvaríme a dobre scedíme.

  7. 7

    Pred koncom pečenia pridáme k jahňacine varenú zeleninu a olivy, dobre premiešame a všetko spolu pečieme ešte asi 20 minút.

  8. 8

    Podávanie: Upečené jahňacie stehno nakrájame a podávame so zeleninou a šalátom podľa vlastnej chuti.

  9. 9

    Malé tajomstvo: Jahňacie stehno necháme trochu vychladnúť a až potom ho nakrájame. Bude sa ľahšie krájať a plátky dostanú krajšie a pravidelnejšie tvary.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist