Mladá jahňacina
Foto: podravka
Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a hrášku dostaneme skutočnú rapsódiu chutí.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pancettu nakrájame na pásiky, rovnako urobíme aj s očisteným cesnakom.
- 2
Jahňacie stehno narežeme na viacerých miestach nožom a vytvoríme tak priehlbinky, do ktorých vtlačíme pásiky pancetty a cesnaku.
- 3
Jahňacie stehno potrieme lyžicou vegety - Stredomorie a potom ho opražíme na oleji zo všetkých strán.
- 4
Opraženú jahňacinu položíme na plech spolu s tukom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 °C asi 2 hodiny.
- 5
Počas pečenia jahňacinu otočíme a podlievame vodou.
- 6
Ošúpané mladé zemiaky nakrájame na štvrtiny a mrkvu na kocky. Hrášok takmer úplne uvaríme a dobre scedíme.
- 7
Pred koncom pečenia pridáme k jahňacine varenú zeleninu a olivy, dobre premiešame a všetko spolu pečieme ešte asi 20 minút.
- 8
Podávanie: Upečené jahňacie stehno nakrájame a podávame so zeleninou a šalátom podľa vlastnej chuti.
- 9
Malé tajomstvo: Jahňacie stehno necháme trochu vychladnúť a až potom ho nakrájame. Bude sa ľahšie krájať a plátky dostanú krajšie a pravidelnejšie tvary.
Tiež jahňacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja idem dať na 100st, asi hodinku. Dám výsledok.