Foto: dorina
Výborný recept na šťavnaté, mäkkučké mäsko s omáčkou.
príprava
Postup
-
1
Naklepeme si rezne potom obalíme. Najskôr v strúhanke potom v rozšľahaných, osolených vajciach. Rezne prudko opečieme na oleji z oboch strán.
- 2
Takto opečené rezne si naukladáme do hlbšieho plechu vedľa seba tak aby sa neprekrývali navzájom. Očistíme si jednu cibuľu, nakrájame ju na tenké kolieska a rozdelíme na rezne.
- 3
Pripravíme si zálievku na mäsko. Do misky si dáme 3 dcl studenej vody. Pridáme kečup a horčicu podľa chuti. Ja dávam viac kečupu a menej horčice tak na sladkokyslo (treba ochutnať). Rozmiešame metličkou. Dochutíme ochucovadlom (vegeta) a mletým čiernym korením. Kto nemá v obľube ochucovadlo, môže vynechať. Zálievku nalejeme na pripravené mäsko, zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre, kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne. Posledných 5 - 10 minút mäso odkryjeme. Tip na servírovanie: Na každé mäsko pridávam čerstvo na kolieska nakrájanú cibuľu a ako prílohu podávam ryžu. Prajem dobrú chuť!
Tiež rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Až tak? :D No hádam sa ti obráti naspäť......