Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Baby Hokkaido polievka

sdb - fotkasdb, 9. decembra 2017
Baby Hokkaido polievka
Foto: sdb

Hokkaido (- slov. normovaný názov) alebo Hokkaidó (jap. 北海道 - Hokkaidó) je druhý najväčší japonský ostrov a jedna z prefektúr a tradičných regiónov Japonska. Zobraziť celý popisHokkaido (- slov. normovaný názov) alebo Hokkaidó (jap. 北海道 - Hokkaidó) je druhý najväčší japonský ostrov a jedna z prefektúr a tradičných regiónov Japonska. Napriek svojmu názvu však tekvica Hokkaido pravdepodobne pochádza zo strednej Ameriky... Najpodstatnejšie však je, že je nielen zdravá, ale i chutná, aj samotná, len tak, bez ničoho. A preto vhodná aj pre tých úplne najmenších.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 PL
2 ČL
1/3 ČL
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Postup je úplne na Vás, aj použitie surovín, každopádne, nám sa pri dvoch deťoch osvedčilo "čím menej tým lepšie". Podstatou takého varenia je, že vyniknú skutočné chute surovín, ktoré používate. A napríklad Hokkaido je fakt úžasné. Ja som do receptu pridala ešte i lahôdkové kvasnice, na toto množsto asi polievkovú lyžicu, pretože sa boríme s chorobami a vitamín B sa nám zíde (toto je jeho čistejšia a rozhodne zdravšia forma ako ktorákoľvek tabletka na trhu).

    Baby Hokkaido polievka - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme tekvičku, ja si vyberám radšej menšie a guľatejšie, dajú sa krásne čistiť škrabkou a nožom treba len málinko, takže mi ostane veľa tekvice :) Komu chutí, može iba umyť a použiť aj so šupou, deti tým nadšené neboli, takže šúpeme. Nasekám na kocky, zalejem vodou, pridám olej, majorán, cibuľu na štvrťky a lahôdkové kvasnice, kurkumu, prípadne teda, čokoľvek do nej chcete dať. Ja nesolím, špeciálne táto polievočka je potom príjemne sladká.

    Baby Hokkaido polievka - obrázok 2
  3. 3

    Pomáhačom nadelíme kúsok tekvice na ochutnanie, aj ten surovej a sparenej (uvarenej), tí začiatočníci sa tak zároveň učia nielen ako čo chutí, ale aj že potraviny majú rôznu textúru a pevnosť. Tí starší zase radi porovnajú, čo spraví s potravinou parenie / varenie a aký rozdiel to je. Polievku sme si dozdobili každý podľa chuti, petržlenom, majoránom, pufovaným amarantom... Želáme dobrú chuť!

    Baby Hokkaido polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Bezva recept i slovní doprovod. Malý pomocník je k zulíbání, klidně by mohl do reklamy na hokkaido.
Díky za fajn recept, tekvice a tekvicové polievky miluju. Přimlouvání se za to, abys majorán dávala do polévky chvíli před dovařením. Přílišné vaření neprospívá silicím v něm obsaženým a mění i chuť, někdy může až zhořknout. Máš můj obdiv za to, že tak hezky vedeš děti k poznávání chutí a struktury jídla, tepelné úpravě. Jsi velmi mouodrá mladá žena, tvé děti se mají jako na kraji v nebi!
2x evanaaa a sdb