Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka fotorecept
Foto: begonia2
Môj zlatík zas chodil po kuchyni a hľadal niečo sladké --- no máš ho vidieť, on a niečo sladké, zlate to očí. Tak som Zobraziť celý popisMôj zlatík zas chodil po kuchyni a hľadal niečo sladké --- no máš ho vidieť, on a niečo sladké, zlate to očí. Tak som mu teda upiekla koláčik k vínu. Aj na ruky ma zobral potom, že to je to, čo mu chutilo. Keď všetky vypekáte, tak som musela aj ja niečo upiecť.
porcií
príprava
na 190°C °C
Suroviny
Na biele cesto: | |
450 g |
|
90 g |
|
100 ml |
|
2 ks (čerstvé) |
|
20 g |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
|
|
Na tmavé cesto: | |
410 g |
|
90 g |
|
100 ml |
|
2 ks (čerstvé) |
|
20 g |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
Na polevu: | |
3 ks |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Tu je časť surovín.
-
2
Na biele mäso nakrájame prsia na tenké plátky, tak 4 mm hrubé. Syr nastrúhame. Do mixéra dáme vajcia, smotanu, korenie, cesnak, vegetu a trošku soli.
-
3
Rozmixujeme a pridáme syr s mäsom. Necháme chvíľu postáť.
-
4
Teraz dáme do mixéru všetko, čo je v surovinách na pečienku a nastrúhaný syr. Rozmixujeme na hladko.
-
5
Na hlboký plech natiahneme papier na pečenie, ktorý natrieme maslom a na to nalejeme pripravené biele mäso. Rovnomerne navrstvíme.
-
6
Teraz na to nalejeme pečienkový mix. Plech vložíme do horúcej rúry pri teplote 190 °C a pečieme 40 minút.
-
7
Po tejto dobe skúsime špáradlom, či sa nelepí naň. Ak nie necháme dostatočne vychladnúť.
-
8
Čerstvé hrušky prerežeme na polovicu, vyberieme jadrovníky a pokrájame na malé kúsky. Tak isto aj dve hrušky z kompótu krájame na drobné kúsky. Vo veľkej panvici zohrejeme maslo. Naň nasypeme krájané hrušky. Nalejeme polovinu kompótu z napísaného množstva plus víno. Prudko varíme. Keď sa hrušky začnú premieňať na kašu, tak vlejeme zvyšok kompótu zo zemiakovým škrobom. Povaríme chvíľu.
-
9
Ako to začne hustnúť, tak to nalejeme na vychladnuté mäso a rovnomerne roztiahneme. Necháme to dostatočne vychladnúť.
-
10
Keď je to dobré stuhnuté, môžeme krájať. Nejakú zapečenú bagetu k tomu a víno, čo ostalo otvorené. Tak a koláčik je hotový.
veď to, za 5 by minút by ho zjedol a za ďalších 5 min. by už rozmýšlaľ, čo by zbodol ďalšie, napríklad taký šnicel...ale klobúk dole @begonia , si šikovnica veliká a evidentne ho ocenil:-)