Kačacia paštéta s pivným chlebom fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Andreja Saturiho
porcií
Suroviny
Na paštétu: | |
(skelet, stehná) |
|
(odrezky kože s tukom) |
|
500 - 700 g |
|
|
|
|
|
Na chlieb: | |
2 kg |
|
2 kocky (2x42 g) |
|
5 PL |
|
500 g uvarené |
|
2 bal |
|
2 l |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Kačací skelet spolu so stehnami uložíme na pekáč, zalejeme kačacou masťou, osolíme, okoreníme a dáme približne na 90 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 -190 °C.
-
2
Sadlové odrezky pokrájame, dáme do hrnca, pridáme kačaciu masť a vyškvaríme na oškvarky.
-
3
Z upečenej kačice oberieme mäso a spolu s oškvarkami pomelieme. Zmiešame podľa potreby s výpekom, aby sa dala paštéta natierať a dochutíme soľou a korením.
- 4
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme.
- 5
Sušené a čerstvé droždie rozmiešame s troškou piva, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Kvások pridáme k múke, prisypeme ovsené vločky, soľ, rascu a postrúhané uvarené zemiaky. Premiešame a prilievame pivo podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto. Keďže ide o väčšie množstvo cesta, môžeme ho pripravovať v dvoch nádobách.
- 6
Pripravené cesto rozdelíme do 4 foriem vyložených navlhčeným papierom na pečenie, posypeme hrubozrnnou soľou, poprášime múkou a necháme vykysnúť. Nakysnuté chlebíky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45-50 min.
- 4
Diskusia k receptu