Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Kačacia paštéta s pivným chlebom fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. decembra 2017

Recept od Andreja Saturiho

15
porcií

Suroviny

Na paštétu:
 (skelet, stehná)
 (odrezky kože s tukom)
500 - 700 g
Na chlieb:
2 kg
2 kocky (2x42 g)
5 PL
500 g uvarené
2 bal
2 l
2 ČL
2 ČL
2 ČL
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Kačací skelet spolu so stehnami uložíme na pekáč, zalejeme kačacou masťou, osolíme, okoreníme a dáme približne na 90 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 -190 °C.

    Kačacia paštéta s pivným chlebom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sadlové odrezky pokrájame, dáme do hrnca, pridáme kačaciu masť a vyškvaríme na oškvarky.

    Kačacia paštéta s pivným chlebom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z upečenej kačice oberieme mäso a spolu s oškvarkami pomelieme. Zmiešame podľa potreby s výpekom, aby sa dala paštéta natierať a dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme.

    Kačacia paštéta s pivným chlebom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Sušené a čerstvé droždie rozmiešame s troškou piva, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Kvások pridáme k múke, prisypeme ovsené vločky, soľ, rascu a postrúhané uvarené zemiaky. Premiešame a prilievame pivo podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto. Keďže ide o väčšie množstvo cesta, môžeme ho pripravovať v dvoch nádobách.

    Kačacia paštéta s pivným chlebom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravené cesto rozdelíme do 4 foriem vyložených navlhčeným papierom na pečenie, posypeme hrubozrnnou soľou, poprášime múkou a necháme vykysnúť. Nakysnuté chlebíky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45-50 min.

    Kačacia paštéta s pivným chlebom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu