Koláč s paradajkami
Foto: podravka
Neobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou zanietenosťou môžeme vychutnávať počas celého roka. Výborná spolupráca kuchárky Zobraziť celý popisNeobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou zanietenosťou môžeme vychutnávať počas celého roka. Výborná spolupráca kuchárky či kuchára, cesta, syra, cesnaku, bazalky, paradajky…
porcie
príprava
na 210 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 lyžička |
|
1/4 lyžičky |
|
3 lyžice |
|
80 g |
|
1 ks |
|
30 g |
|
2 lyžice |
|
Plnka: | |
50 ml |
|
500 g |
|
1,2 kg |
|
1 lyžica |
|
1-2 strúčiky |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
130 g |
|
Postup
-
1
Z múky, prášku na pečenie, soli, olivového oleja, masla, vajíčka, nastrúhaného syra a smotany vypracujeme krehké cesto. Odložíme ho na chladné miesto asi na 30 minút.
- 2
V širokej panvici na olivovom oleji krátko opečieme papriky nakrájané na kocky, pridáme paradajky nakrájané na plátky, z ktorých sme predtým odstránili semiačka, korenie na pečenú zeleninu, nasekaný cesnak, nasekanú bazalku a cukor. Dusíme na miernom ohni, kým sa nevyparí šťava zo zeleniny. Necháme vychladnúť.
- 3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi ½ cm. Jednu časť cesta uložíme na namastený plech veľkosti asi 15 × 20 cm a pečieme v rúre, predhriatej na 210 °C asi 10 minút.
- 4
Napoly upečené cesto vyberieme, na cesto poukladáme ochladenú plnku z paradajok a na ňu naukladáme syr.
- 5
Zo zvyšného cesta nakrájame pásiky, z ktorých vytvoríme na vrchu koláča mriežky.
- 6
Vrátime späť do rúry a necháme dopiecť, kým mriežka z cesta nezíska zlatistú farbu.
- 7
Podávanie: Upečený koláč necháme chvíľku vychladnúť, nakrájame a podávame.
- 8
Rada: Nakrájané pásiky z krehkého cesta natrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a potom pečieme.
Tiež zeleninový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu