Zeleninový koláč
Zeleninový koláč

Koláč s paradajkami

podravka - fotkapodravka, 8. decembra 2017. Komerčný recept.
Koláč s paradajkami
Foto: podravka

Neobyčajný koláč s paradajkami je ozajstné letné jedlo, ktoré si vďaka konzervovaným paradajkám, s rovnakou zanietenosťou môžeme vychutnávať počas celého roka. Výborná spolupráca kuchárky či kuchára, cesta, syra, cesnaku, bazalky, paradajky…

4-6
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 210 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 lyžička
1/4 lyžičky
3 lyžice
80 g
1 ks
30 g
2 lyžice
Plnka:
50 ml
500 g
1,2 kg
1 lyžica
1-2 strúčiky
1 lyžica
1 lyžica
130 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, prášku na pečenie, soli, olivového oleja, masla, vajíčka, nastrúhaného syra a smotany vypracujeme krehké cesto. Odložíme ho na chladné miesto asi na 30 minút.

  2. 2

    V širokej panvici na olivovom oleji krátko opečieme papriky nakrájané na kocky, pridáme paradajky nakrájané na plátky, z ktorých sme predtým odstránili semiačka, Podravku na pečenú zeleninu, nasekaný cesnak, nasekanú bazalku a cukor. Dusíme na miernom ohni, kým sa nevyparí šťava zo zeleniny. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi ½ cm. Jednu časť cesta uložíme na namastený plech veľkosti asi 15 × 20 cm a pečieme v rúre, predhriatej na 210 °C asi 10 minút.

  4. 4

    Napoly upečené cesto vyberieme, na cesto poukladáme ochladenú plnku z paradajok a na ňu naukladáme syr.

  5. 5

    Zo zvyšného cesta nakrájame pásiky, z ktorých vytvoríme na vrchu koláča mriežky.

  6. 6

    Vrátime späť do rúry a necháme dopiecť, kým mriežka z cesta nezíska zlatistú farbu.

  7. 7

    Podávanie: Upečený koláč necháme chvíľku vychladnúť, nakrájame a podávame.

  8. 8

    Rada: Nakrájané pásiky z krehkého cesta natrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a potom pečieme.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: