Kapustníky
Kapustníky

Pečené kapustníky (pôstne)

wevecko - bez fotkywevecko, 5. decembra 2017
Pečené kapustníky (pôstne)
Foto: wevecko
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 PL
2 dl
1 PL
600 ml
1 ks
1 ks
 podľa chuti
 podľa chuti
 na praženie
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cibuľku opražíme na rastlinnom oleji, pridáme kapustu nakrájanú na malé kocky a dáme dusiť. Osolíme, pridáme čierne korenie, cukor, všetko podľa chuti. Podusíme do mäkka a dáme vychladnúť.

  2. 2

    Droždie, cukor a vodu rozrobíme na kvások. Z múky, soli, oleja a kvásku vyhnetieme cesto a necháme vykysnúť.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo vykrajujeme pohárom kolieska, ktoré plníme kapustovou plnkou a tvoríme buchtičky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie, necháme podkysnúť, potrieme olejom.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, cca 18 minút.

Diskusia k receptu

ubka
Kapustníky máme radi a tvoje vyzerajú úžasne..
motyka
Máš ich krásne a určite výborné. Škoda, že nedávaš foto-postupy. Najmä pre začínajúce kucharôčky a pre mňa aj väčšiu zaujímavosť a hodnotu receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia