Šťavnaté kuracie prsia s ananásom
Foto: dorina
Kuracie prsia s ananásom na výbornej sladkokyslej omáčke. U nás obľúbené jedlo, ktoré vrelo odporúčam.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na rezančeky. Prudko ich opečieme na horúcom oleji a ochutíme štipkou soli, mletej papriky, čierneho korenia pridáme ochucovadlo/vegetu (kto nemá rád ochucovadlo, vynechá). Takto pripravené mäsko si prikryjeme a na miernom ohni necháme dusiť približne 20 minút.
- 2
Medzitým si scedíme konzervu ananásu. Nálev zachytíme do misky, budeme ňou zahusťovať omáčku. Ak sú kusy ananásu väčsie, tak si ich poprekrajujeme. Následne pridáme k mäsu a podlejeme troškou vody. Prikryté dusíme, až kým mäso nezmäkne.
- 3
Do nálevu z ananásovej konzervy si pridáme jednu kávovú lyžičku zemiakového škrobu (Solamylu). Dôkladne rozmiešame a nalejeme na mäsko s ananásom. Miešame, až kým jedlo nezačne vrieť a omáčka hustnúť. Na záver pridáme jednu kávovú lyžičku práškového cukru (vyzdvihuje sladkokyslú chuť) premiešame a prikryté odstavíme. Ako prílohu podávam ryžu. Prajem dobrú chuť.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čo nie?
90 minút,aby zostalo stavnate.
Ja som pol kila dusila dokopy asi 20min