Kuracie prsia
Kuracie prsia

Šťavnaté kuracie prsia s ananásom

dorina - bez fotkydorina, 6. decembra 2017
Šťavnaté kuracie prsia s ananásom
Foto: dorina

Kuracie prsia s ananásom na výbornej sladkokyslej omáčke. U nás obľúbené jedlo, ktoré vrelo odporúčam.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

 v sladkokyslom náleve (konzerva)
 (vegeta)
 (Solamyl)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na rezančeky. Prudko ich opečieme na horúcom oleji a ochutíme štipkou soli, mletej papriky, čierneho korenia pridáme ochucovadlo/vegetu (kto nemá rád ochucovadlo, vynechá). Takto pripravené mäsko si prikryjeme a na miernom ohni necháme dusiť približne 20 minút.

  2. 2

    Medzitým si scedíme konzervu ananásu. Nálev zachytíme do misky, budeme ňou zahusťovať omáčku. Ak sú kusy ananásu väčsie, tak si ich poprekrajujeme. Následne pridáme k mäsu a podlejeme troškou vody. Prikryté dusíme, až kým mäso nezmäkne.

  3. 3

    Do nálevu z ananásovej konzervy si pridáme jednu kávovú lyžičku zemiakového škrobu (Solamylu). Dôkladne rozmiešame a nalejeme na mäsko s ananásom. Miešame, až kým jedlo nezačne vrieť a omáčka hustnúť. Na záver pridáme jednu kávovú lyžičku práškového cukru (vyzdvihuje sladkokyslú chuť) premiešame a prikryté odstavíme. Ako prílohu podávam ryžu. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu