Retro bratislavské mäsko

dorina - bez fotkyDorina, 32 ročná žena, Lučenec, 6. decembra 2017 16:32
Ďalšie jej recepty »

Retro bratislavské mäskoFoto: dorina

Na tento recept sa v moderných domácnostiach už pozabúda. U nás toto retro jedlo varím často a vždy si pochutíme. Trošku som si ho upravila podľa seba...... Odporúčam vyskúšať určite sa nesklamete.

4
porcie
60 min
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
2 ks
2 - 4 ks
podľa chuti
2 kávové lyžičky
1 kávová lyžička (Solamyl)
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Nakrájame si mäsko na slíže a prudko opražíme na oleji. Okoreníme a pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame, prikryjeme a necháme dusiť cca 10 min. na miernom ohni.

  2. 2

    Medzitým si očistíme mrkvu a nakrájame na slíže. Skôr pridávame k mäsku mrkvu, pretože potrebuje viac času, aby sa uvarila. Znova prikryjeme. Nakrájame si sterilizované uhorky a pridáme k mäsku s mrkvou. Podlejeme troškou vody. Tesne pred dovarením pridávame mrazený hrášok.

  3. 3

    Keď je jedlo hotové, zahustíme si omáčku. K cca 2 dcl studenej vody pridáme 1 kávovú lyžičku zemiakového škrobu (Solamylu) miešame s lyžičkou, kým sa rozpustí a nalejeme na mäso. Premiešame a keď začne vrieť a hustnúť, odstavíme.

  4. 4

    Ako prílohu podávam tarhoňu. Prajem dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist