Bravčové rezne
Bravčové rezne

Retro bratislavské mäsko

dorina - bez fotkydorina, 6. decembra 2017
Retro bratislavské mäsko
Foto: dorina

Na tento recept sa v moderných domácnostiach už pozabúda. U nás toto retro jedlo varím často a vždy si pochutíme. Trošku som si ho upravila podľa seba...... Odporúčam vyskúšať určite sa nesklamete.

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
2 ks
2 - 4 ks
podľa chuti
2 kávové lyžičky
1 kávová lyžička (Solamyl)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si mäsko na slíže a prudko opražíme na oleji. Okoreníme a pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame, prikryjeme a necháme dusiť cca 10 min. na miernom ohni.

  2. 2

    Medzitým si očistíme mrkvu a nakrájame na slíže. Skôr pridávame k mäsku mrkvu, pretože potrebuje viac času, aby sa uvarila. Znova prikryjeme. Nakrájame si sterilizované uhorky a pridáme k mäsku s mrkvou. Podlejeme troškou vody. Tesne pred dovarením pridávame mrazený hrášok.

  3. 3

    Keď je jedlo hotové, zahustíme si omáčku. K cca 2 dcl studenej vody pridáme 1 kávovú lyžičku zemiakového škrobu (Solamylu) miešame s lyžičkou, kým sa rozpustí a nalejeme na mäso. Premiešame a keď začne vrieť a hustnúť, odstavíme.

  4. 4

    Ako prílohu podávam tarhoňu. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mne je jedno či to pliecko je Bratislavské alebo aké mňa skôr zaujalo a potešilo že sa ešte nájde niekto kto na Vareche zverejní poctivé jedlo pretože tu sa už nevarí ,tu sa pripravujú koláče a múčniky od výmyslu sveta ,mňa skôr mrzí že sú to často spotvorené poctivé koláčiky našich mám, nejaké zmesky nedefinovateľných ingrediencií ktoré sú vraj zdravým a moderným varením ,takže ďakujem autorke za odvahu pretože k priznaniu sa k jedlám po ktorých túži väčšina z nás chce odvahu.
Zdravím všetkých diskutujúcich.Pri popise k receptu som písala,že som ho upravila podľa seba.Prispôsobila k našim chutiam.Áno,pôvodný recept píše smotanu a mäso nie je nakrájané na slíže.
Podľa mňa - výborné, ľahké a aj celkom zdravé jedlo. Oproti mnohým dnešným novotám, v ktorých je "77 ingridiencií," ktoré v žalúdku narobia galibu, je toto pre mňa pohladením.