Kapustová polievka podľa babkinho receptu fotorecept
Foto: ancicka
Možno už viete, že ja obľubujem staré recepty našich babičiek, hoci aj ja som už niekoľko rokov babka, ale tie sú z pred a Zobraziť celý popisMožno už viete, že ja obľubujem staré recepty našich babičiek, hoci aj ja som už niekoľko rokov babka, ale tie sú z pred a po vojnových čias. Táto polievočka je originál z takejto kucharskej knižky, ktorú som zdedila po babke. Sú to jednoduché a taktiež fajnové recepty. Suroviny si môže každý prispôsobiť podľa toho pre koľkých ľudí varí. Je známe, že ony varili od oka, ja to vo väčšine robievam tiež.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troške masti si osmažíme cibuľku, pridáme kapustu a trocha ju osmažíme. Ku koncu pridáme klobásku nakrájanú na kolieska. Klobáska pustí šťavu a nakoniec podlejeme trochou vody a odstavíme.
-
2
V druhej miske si taktiež osmažíme na troche masti cibuľku do sklovita, pridáme trocha červenej sladkej papriky. Zamiešame a dáme pozor, aby sa paprika nepripálila, lebo by bola horká. Keď nám paprika pekne zavonia, pridáme zemiaky pokrájané na krížalky, aj s vodou. Vody by malo byť len toľko, aby zemiaky boli pod vodou. Osolíme, uvaríme zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme k nim kapustu.
-
3
Kým sa zemiaky varia, očistíme si jeden zemiak a postrúhame na jemno. Zemiak použijeme na zahustenie a to z tohto dôvodu, že v polievočke je dosť masti aj z klobásky.
-
4
Polievočku zemiakom zahustíme a necháme prejsť varom a podľa svojej chuti dochutíme.
-
5
Pri podávaní môžeme dochutiť sladkou smotanou.
Diskusia k receptu