![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srbský paprikáš s domácimi cestovinami
Speváčka Gitana nám ukáže, ako sa varí srbský paprikáš.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lepenice
Velká dobrota a když se dělá poctivě a s láskou, to je pak něco! Z uvedených...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik na smotane podľa Romana Paulusa
Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makové perky s domácim lekvárom
Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mrkvová polievka
Recept ako stvorený na zahriatie a doplnenie vitamínov, ktorých nikdy nie je dosť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vajíčkový chlieb s medvedím cesnakom
Ešte stále máme sezónu medvedieho cesnaku. Môj príspevok nepovažujem za recept. Skôr len ako inšpiráciu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vývar z teľacích kostí
Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pastiersky koláč so šošovicou
Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska
Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta
V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bao buns s hovädzím bulgogi
Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...