Vyprážaná prepelica so šošovicovým pyré
Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 6. februára 2020
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 6. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
200 g |
|
5 g |
|
200 ml |
|
200 g |
|
3 ks |
|
200 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Šošovicu namočíme 12 hodín vopred a potom ju varíme s novým korením. Keď je mäkká, precedíme ju, odstránime korenie, pridáme smotanu a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou.
- 2
Prepelice vykostíme, dochutíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, panko strúhanka). Vyprážame v oleji.
- 3
Prepelice podávame so šošovicovým pyré a s čiernou bazou zavarenou v sladkom náleve.
Tiež prepelica:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu