Vyprážaná prepelica so šošovicovým pyré
Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 6. februára 2020
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 6. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Šošovicu namočíme 12 hodín vopred a potom ju varíme s novým korením. Keď je mäkká, precedíme ju, odstránime korenie, pridáme smotanu a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou.
- 2
Prepelice vykostíme, dochutíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, panko strúhanka). Vyprážame v oleji.
- 3
Prepelice podávame so šošovicovým pyré a s čiernou bazou zavarenou v sladkom náleve.
Tiež prepelica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu