Vyprážaná prepelica so šošovicovým pyré

Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 6. februára 2020
Vyprážaná prepelica so šošovicovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
5 g
200 ml
200 g
3 ks
200 g
2 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme 12 hodín vopred a potom ju varíme s novým korením. Keď je mäkká, precedíme ju, odstránime korenie, pridáme smotanu a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou.

  2. 2

    Prepelice vykostíme, dochutíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, panko strúhanka). Vyprážame v oleji.

  3. 3

    Prepelice podávame so šošovicovým pyré a s čiernou bazou zavarenou v sladkom náleve.

Recept je zaradený do kategórií:
Prepeličie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre