Karfiolové fašírky s cesnakovým dipom
Alternatíva k vyprážanému karfiolu, ako príloha sa hodia opekané zemiaky, či kaša alebo zeleninový šalát. Ak do karfiolovej zmesi pridáme vajíčko a namiesto strúhanky Zobraziť celý popisAlternatíva k vyprážanému karfiolu, ako príloha sa hodia opekané zemiaky, či kaša alebo zeleninový šalát. Ak do karfiolovej zmesi pridáme vajíčko a namiesto strúhanky použijeme pšeno, môžeme v jenskom skle piecť ako slaný koláč.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL jemne nasekaná |
|
| 2 hrste nasekaná |
|
|
|
|
|
|
|
| 150 g (alebo pšeno) |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 strúčik prelisovaný |
|
|
|
|
| Dip: | |
| 250 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| (pažítka) |
|
Postup
-
1
Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Preložíme do misky a popučíme resp. pomixujeme. Osolíme podľa chuti.
- 2
Do misky pridáme ostatné suroviny okrem strúhanky. Zamiešame a zahustíme strúhankou. Dá sa nahradiť pšenom, pomletými ovsenými vločkami...
- 3
Vytvarujeme v rukách fašírky, ak chceme, poprášime ich hladkou múkou.
- 4
Vyprážame na oleji či masti.
- 5
Cesnakový dip: Prepučený cesnak primiešame ku kyslej smotane, pridáme, čerstvú alebo mrazenú posekanú petržlenovú vňať či pažítku. Dobrú chuť.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Pekný večer
Denka19