Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky s cesnakovým dipom

anicka176 - bez fotkyanicka176, 11. februára 2020
Karfiolové fašírky s cesnakovým dipom
Foto: anicka176

Alternatíva k vyprážanému karfiolu, ako príloha sa hodia opekané zemiaky, či kaša alebo zeleninový šalát. Ak do karfiolovej zmesi pridáme vajíčko a namiesto strúhanky použijeme pšeno, môžeme v jenskom skle piecť ako slaný koláč.

45 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
2 PL jemne nasekaná
2 hrste nasekaná
150 g (alebo pšeno)
1 strúčik prelisovaný
Dip:
250 g
2 strúčiky
 (pažítka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Preložíme do misky a popučíme resp. pomixujeme. Osolíme podľa chuti.

  2. 2

    Do misky pridáme ostatné suroviny okrem strúhanky. Zamiešame a zahustíme strúhankou. Dá sa nahradiť pšenom, pomletými ovsenými vločkami...

  3. 3

    Vytvarujeme v rukách fašírky, ak chceme, poprášime ich hladkou múkou.

  4. 4

    Vyprážame na oleji či masti.

  5. 5

    Cesnakový dip: Prepučený cesnak primiešame ku kyslej smotane, pridáme, čerstvú alebo mrazenú posekanú petržlenovú vňať či pažítku. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Páči sa mi recept, zajtra robím zapekanú brokolicu s karfiólom, ale je ho dosť, niečo z neho odoberiem na pár takýchto placiek.....