Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky

Karfiolové fašírky s cesnakovým dipom

anicka176 - bez fotkyanicka176, 11. februára 2020
Karfiolové fašírky s cesnakovým dipom
Foto: anicka176

Alternatíva k vyprážanému karfiolu, ako príloha sa hodia opekané zemiaky, či kaša alebo zeleninový šalát. Ak do karfiolovej zmesi pridáme vajíčko a namiesto strúhanky použijeme pšeno, môžeme v jenskom skle piecť ako slaný koláč.

45 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
2 PL jemne nasekaná
2 hrste nasekaná
150 g (alebo pšeno)
1 strúčik prelisovaný
Dip:
250 g
2 strúčiky
 (pažítka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Preložíme do misky a popučíme resp. pomixujeme. Osolíme podľa chuti.

  2. 2

    Do misky pridáme ostatné suroviny okrem strúhanky. Zamiešame a zahustíme strúhankou. Dá sa nahradiť pšenom, pomletými ovsenými vločkami...

  3. 3

    Vytvarujeme v rukách fašírky, ak chceme, poprášime ich hladkou múkou.

  4. 4

    Vyprážame na oleji či masti.

  5. 5

    Cesnakový dip: Prepučený cesnak primiešame ku kyslej smotane, pridáme, čerstvú alebo mrazenú posekanú petržlenovú vňať či pažítku. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Zdravím pre koľko osôb to asi bude. Ja by som potrebovala množstvo na 10 osôb.dalo by sa mi napísať len recept.? Ďakujem teším sa keď to budem robiť.
Pekný večer
Denka19

Pridaj komentár k receptu: