Bažant s jablkovou šťavou a so zelerom

Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 3. februára 2020
Bažant s jablkovou šťavou a so zelerom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks (s kosťou)
20 g
1 kg
50 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prsia z bažanta aj s kosťou osolíme a opekáme na masle a tymiane. Pečieme pomaly a stále oblievame maslom, kým koža nie je zlatistá.

  2. 2

    Jablká zbavíme jadier a odšťavíme. Šťavu zahrievame a stále miešame, pričom teplota nesmie presiahnuť 80 °C. Potom vmiešame sirup a redukujeme.

  3. 3

    Nádobu na pečenie vystelieme lúčnym senom a vložíme do nej zeler. Pečieme pomaly pri 150 °C podľa potreby domäkka podľa veľkosti zeleru.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
používateľ nemá avatar
123
no, krásny recept, tie bažantie prsia majú aj krídelné kosti... ok.. ale kde zoženiem "lúčne seno" ? a k čomu je to dobré... dá sa aj jesť_?/zvieratká to jedia..., ale nechodievajú do reštaurácií/
Nemuseli by ma dva krát núkať. Vyzerá to ohromné. Majstre, lenže na obrázku je fotograficky škriatok - je napísané lúčne seno a ja tam vidím borovicové ihličie ak ma oči neklamú. @123 to lúčne seno je ako bylinky v pekáči dodá vôňu a chuť, len musí byť čisté a voňavé.

Pridaj komentár k receptu: