Bažant s jablkovou šťavou a so zelerom
Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 3. februára 2020
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 3. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Prsia z bažanta aj s kosťou osolíme a opekáme na masle a tymiane. Pečieme pomaly a stále oblievame maslom, kým koža nie je zlatistá.
- 2
Jablká zbavíme jadier a odšťavíme. Šťavu zahrievame a stále miešame, pričom teplota nesmie presiahnuť 80 °C. Potom vmiešame sirup a redukujeme.
- 3
Nádobu na pečenie vystelieme lúčnym senom a vložíme do nej zeler. Pečieme pomaly pri 150 °C podľa potreby domäkka podľa veľkosti zeleru.
Tiež bažant:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem za vysvetlenie...