Fašiangový recept pre priateľov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 25 g |
|
| 30 g |
|
| 1 bal, |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 250 ml |
|
| 2 PL |
|
| 50 ml |
|
| troška |
|
| Šľahačka: | |
| 250 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| Okrem toho: | |
| na vysmážanie |
|
|
|
|
Postup
-
1
250 ml vlažného mlieka, trocha cukru a rozdrobené droždie zmiešame a necháme vzísť kvások.
- 2
Múku, soľ, zvyšný cukor a cukor s citrónovou kôrou premiešame. Pridáme žĺtok, olej, rum a nakoniec vykysnutý kvások. Cesto poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť 45-60 minút.
- 3
Cesto jemne rozváľame na hrubší plát a vykrajujeme kolieska (z tejto dávky máme 25 ks), ktoré palcom v prostriedku pretrhneme. Necháme ešte chvíľu kysnúť na doske.
- 4
Šišky potom vysmážame v dostatočnom množstve oleja z každej strany. Vyberieme na papierovú servítku, necháme trochu vychladnúť a zdobíme lekvárom a šľahačkou, ktorú pripravíme vyšľahaním smotany s cukrom a so stužovačom.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@valina
Do surovín na cesto sme doplnili 250 ml mlieka.
250 ml
..a my už ani tie šišky nie
po jednej si kúpime
by sme fašiangom urobili radosť
a-dosť..
:-)