Foto: valina
Fašiangový recept pre priateľov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
25 g |
|
30 g |
|
1 bal, |
|
400 g |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
troška |
|
Šľahačka: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
na vysmážanie |
|
|
Postup
-
1
250 ml vlažného mlieka, trocha cukru a rozdrobené droždie zmiešame a necháme vzísť kvások.
- 2
Múku, soľ, zvyšný cukor a cukor s citrónovou kôrou premiešame. Pridáme žĺtok, olej, rum a nakoniec vykysnutý kvások. Cesto poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť 45-60 minút.
- 3
Cesto jemne rozváľame na hrubší plát a vykrajujeme kolieska (z tejto dávky máme 25 ks), ktoré palcom v prostriedku pretrhneme. Necháme ešte chvíľu kysnúť na doske.
- 4
Šišky potom vysmážame v dostatočnom množstve oleja z každej strany. Vyberieme na papierovú servítku, necháme trochu vychladnúť a zdobíme lekvárom a šľahačkou, ktorú pripravíme vyšľahaním smotany s cukrom a so stužovačom.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@valina
Do surovín na cesto sme doplnili 250 ml mlieka.
250 ml
..a my už ani tie šišky nie
po jednej si kúpime
by sme fašiangom urobili radosť
a-dosť..
:-)