Kakaové šišky s parížskou šľahačkou

valina - fotkavalina, 5. februára 2020
Kakaové šišky s parížskou šľahačkou
Foto: valina

Fašiangový recept pre priateľov.

14
porcií
100 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

20 g
2 PL
125 ml vlažné
230 g
20 g
1 ks
3 PL
1 PL
Parížska šľahačka na vrch:
200 ml
100 g
Okrem toho:
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku, kakao, soľ, žĺtok, olej a rum zmiešame v druhej nádobe. Pridáme vykysnutý kvások a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 min.

  2. 2

    Potom z vykysnutého cesta vykrajujeme kolieska (z tejto dávky vykrojíme asi 14 šišiek). V strede do nich palcom spravíme dierku. Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja. Po vysmažení šišky ukladáme na papierový obrúsok. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Parížska šľahačka: Smotanu zahrejeme a necháme v nej rozpustiť čokoládu. Zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom vyšľaháme.

  4. 4

    Do stredu šišky dáme lekvár a ozdobíme parížskou šľahačkou.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: