Foto: valina
Fašiangový recept pre priateľov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
20 g |
|
2 PL |
|
125 ml vlažné |
|
230 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Parížska šľahačka na vrch: | |
200 ml |
|
100 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku, kakao, soľ, žĺtok, olej a rum zmiešame v druhej nádobe. Pridáme vykysnutý kvások a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 min.
- 2
Potom z vykysnutého cesta vykrajujeme kolieska (z tejto dávky vykrojíme asi 14 šišiek). V strede do nich palcom spravíme dierku. Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja. Po vysmažení šišky ukladáme na papierový obrúsok. Necháme vychladnúť.
- 3
Parížska šľahačka: Smotanu zahrejeme a necháme v nej rozpustiť čokoládu. Zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom vyšľaháme.
- 4
Do stredu šišky dáme lekvár a ozdobíme parížskou šľahačkou.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu