Bezlepkové slivkové gule
Bezlepkové slivkové gule

Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 4. februára 2020. Komerčný recept.
15
porcií

Suroviny

500 g uvarené pretlačené
130 - 150 g (bezgluténová múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá)
1/2 KL
Okrem toho:
 (na poliatie)
 (na posypanie)
 mletý (alebo orechy)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujeme vláčne cesto z Universal mix, soli a pretlačených uvarených zemiakov. Lyžicou odoberáme kúsky cesta, roztlačíme v dlani na placku, uložíme kúsok slivky a zabalíme. Dlaňami vyformujeme do tvaru gule.

  2. 2

    Naplnené gule uvaríme vo vriacej osolenej vode. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte 5 minút.

  3. 3

    Uvarené gule vyberieme z vody, polejeme rozpusteným maslom, posypeme cukrom, makom, orechami...

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: