Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
Foto: potravinarskavyrobaliana
15
porcií
porcií
Suroviny
500 g uvarené pretlačené |
|
130 - 150 g (bezgluténová múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
1/2 KL |
|
|
|
Okrem toho: | |
(na poliatie) |
|
(na posypanie) |
|
mletý (alebo orechy) |
|
Postup
-
1
Vypracujeme vláčne cesto z Universal mix, soli a pretlačených uvarených zemiakov. Lyžicou odoberáme kúsky cesta, roztlačíme v dlani na placku, uložíme kúsok slivky a zabalíme. Dlaňami vyformujeme do tvaru gule.
- 2
Naplnené gule uvaríme vo vriacej osolenej vode. Po vyplávaní na povrch povaríme ešte 5 minút.
- 3
Uvarené gule vyberieme z vody, polejeme rozpusteným maslom, posypeme cukrom, makom, orechami...
Tiež slivkové gule:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň. Recept je určený pre celiatikov. Mak, orechy, kto má rád tak si pridá podľa svojej chuti.