Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom fotorecept
Foto: ferdy
Nakoľko som gurmán nie kuchár a na FB som uvidel recept na zapekané zemiaky s mletým mäsom, som sa rozhodol ich urobiť. Samozrejme, ako Zobraziť celý popisNakoľko som gurmán nie kuchár a na FB som uvidel recept na zapekané zemiaky s mletým mäsom, som sa rozhodol ich urobiť. Samozrejme, ako gurmán musím bežné recepty zmeniť podľa seba. Podla mňa sa to vydarilo. Urobte to a posúďte sami. Prajem dobrú chuť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6-7 ks väčšie |
|
500 g (zmes hovädzie/ bravčové) |
|
2 ks väčšia |
|
4 ks strúčiky |
|
10 ks |
|
150-200 g |
|
150 g |
|
125 g |
|
1 PL (na vymazanie plechu) |
|
300 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zemiaky povaríme v šupke cca na 70 %. Potom ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. K mletému mäsu pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú papriku a poriadne premiešame. 5 vajec uvaríme natvrdo, olúpeme a spolu s cibuľou nakrájame na plátky. Hlivu pokrájame na pásiky.
-
2
Pripravené suroviny ukladáme do vymasteného zapekacieho plechu: zemiaky, mäso, cibuľa, plátky varených vajíčok, pásiky hlivy, plátky masla, korenie, a znovu to zopakujeme. Na vrch poukladáme plátky slaniny a rozklepneme 5 čerstvých vajec a znovu pokoreníme.
-
3
Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry pred hriatej na 180 °C a pečieme cca 50 min.
-
4
Keď sa to upieklo, odoberieme alobal a vrátime do rúry na cca 15-20 minút, aby sa vrch upiekol do zlatista.
-
5
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu