Bravčové mäso
Bravčové mäso

Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi fotorecept

peterkub - fotkapeterkub, 1. februára 2020
Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi (fotorecept)
Foto: peterkub

V kuchyni rád používam zapekaciu misu, ak aj vy, môžete vyskúšať tento jednoduchý a pritom chutný recept.

2
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks väčšia
6 ks
2 plátky (pliecko, karé)
4 ks väčšie
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cuketu očistíme a nakrájame na 1-2 cm hrubé plátky, ktoré naukladáme do vymastenej zapekacej misky. Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a dáme na cuketu. Posypeme posekanou vňaťou.

    Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme, plátky trochu naklepeme, obalíme v múke, osolíme, okoreníme a krátko osmažíme na panvici s olejom.

    Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osmažené mäso položíme do zapekacej misy na ostatné suroviny a posypeme nakrájaným cesnakom.

    Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a umiestnime na mäso. Posypeme rascou.

    Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapekaciu misku zakryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme cca 45 minút. Potom vyskúšame, či je mäso hotové, ak áno, tak prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
To je aká cuketa, biela? Vypadá skôr ako biela reďkvička...ani tá by nebola zlá. ale sa mi to zdá suché.....
peterkub
@marienka44 (2.2.2020 14:45) v kuchyni používam len málo oleja. Jedlo nemusí v oleji plávať, aby bolo chutné. Ak je dobrá panvica stačí ho len pár kvapiek
peterkub
@evanaaa (2.2.2020 18:35) presný druh cukety neviem. Je to ale bežný typ zo záhrady. Rodičia tento druh cukety pestujú už roky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia