
Pečené zemiaky na papieri
Máme radi pečené zemiaky, ale vždy ma štvalo, že sa zemiaky prichytili na plechu...

Ryža ala Bamarika
Táto ryža chutila každému, kto ju ochutnal. Samotná chuť ryže ma veľmi neoslovila, preto som...

Bravčový guľáš s domácou knedľou
Recept na tento u nás veľmi obľúbený guľáš som našla pred rokmi na internete. Robím ho...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Šalát z kyslej kapusty - výborný
Po sviatočných tučných jedlách sa nám žiada niečo svieže, zdravé ale tiež šalatové :-)

Hanácka zemiaková omáčka
Takové omáčky jsem se najedla v mládí opravdu hodně! Miloval ji můj tatínek, tak se...

Hovädzí perkelt z lapsaru
Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo...

Iç pilav
Ryža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k...

Tvarohové guľky
Tieto guľky nám ponúkali v jednej reštaurácii ku sviečkovej na smotane.

Slepá kura
Veľmi obľúbeným doplnkom tradičnej liptovskej kyslej polievky je knedľa, nazývaná ako "slepá kura". V niektorých častiach...

Majonéza bez vajec
nedá mi aby som sa s Vami nepodelila o tento recept, sama som neverila že z toho...

Dokonalá ryža
Ryžu možno variť stovkami rôznych spôsobov, každý človek má ten svoj osvedčený a obľúbený. Ja...

4 x fazuľa
manželka mi dala za úlohu zlikvidovať starú fazuľu, tak som sa rozhodol že ju urobím na...

Baklažán so špenátom a paradajkami (vegan)
Inšpirované indickými koreninami :-). Možno ho pripraviť aj z inej listovej zeleniny (hlávkového šalátu, mangoldu,...

Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.

Kvasená zelenina – pickles
Je to veľmi jednoduché. Vybranú zeleninu nakrájajte na kúsky alebo nastrúhajte. V mise dôkladne premiešajte...

Studeno
Huspeninu môžete uvariť aj kombinovaním čerstvého mäsa s údeným. Ak pridáte údené koleno, dávajte pozor,...

Prívarok z kyslej kapusty (vegan)
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové...

Ljutenica
Tento vynikajúci recept mám od Evičky Ml. a jej manžela MUDr. Denča Ml. Keď...

Ají de gallina
Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme,...

Moja omáčka na cestoviny
Túto omáčku robím už niekoľko rokov a vznikla spojením , , z každého rožku trošku"