Starohorské zemiaky s hubami
Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 25. februára 2013
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 25. februára 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
540 g |
|
250 ml |
|
10 g |
|
150 g |
|
15 g |
|
140 ml |
|
50 g |
|
10 g |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
7 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
10 g |
|
250 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
Postup
-
1
Cibuľu opražíme na polovici masla do ružova, pridáme zemiaky, cesnak a chvíľu restujeme. Vložíme huby, ešte restujeme a zalejeme vývarom. Pridáme koreniny a soľ.
- 2
Keď sú zemiaky skoro hotové, zostatok masla si zmiešame s múkou a takýmto múčnym maslom si zemiaky zahustime. 20 minút varíme na miernom ohni, pridáme citrón, podľa chuti cukor, chvíľu povaríme, vlejeme smotanu, 5 minút varíme.
- 3
Servírujeme s domácim chlebom, prípadne kúpeným v obchode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
do smotany ide citron a cukor........ ja to pouzivam tak a potom sa to vleje do zemiakov.......
ale miesto citronu davam ocot :)
Cibuľu opražíme na polovici masla do ružova, pridáme zemiaky, cesnak a chvíľu restujeme. Vložíme huby, ešte restujeme a zalejeme vývarom. Pridáme koreniny a soľ. Keď sú zemiaky skoro hotové zostatok masla si zmiešame s múkou a takýmto múčnym maslom si zemiaky zahustime. Dvadsať minút varíme na miernom ohni pridáme, citrón, podľa chuti cukor chvíľu povaríme, vlejeme smotanu 5 minút varíme. Servírujeme s domácim chlebom, prípadne kúpeným v obchode
Profesionálni kuchári nám nechávajú priestor pre fantáziu ;-)
Uvarene, vyskusane, zjedene :-) Citronu som "uliala" podla chuti menej :-) Take fajne oby neobycajne jedlo :-) Mnami :-)