Paradajková omáčka - Arrabiata fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 21. februára 2013

Tento rok sa mi urodilo vela paradajok. Kecupu som uz navarila dost. Hladala som na internete recept na nejaku paradajkovu omacku. Nasla som tento recet na omacku Arrabiata z cerstvych paradajok. Ak to nie je recept na orginalnu Arrabiatu, nazov urcite zmenim. Recept na tuto omacku som nasla tu http://www.youtube.com/watch?v=PAi_4OBAF6k

20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 kg
2 ks
6 strúčikov
2 čl
4 PL
1/4 šálky
3 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyte paradajky som dala do vriacej vody a povarila som ich tam asi dve minuty.

    Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky som schladila a osupala som z nich supky. 3/4 paradajok som posekala mixerom a 1/4 som roztlacila rukou.

    Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibulu som si tiez posekala mixerom na jemno.

    Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...

    Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vacsieho hrnca som dala paradajkovu zmes, cibulu, roztlaceny cesnak, olej a susene chili. Omacku som varila na miernom ohni 45 minut. Obcas som ju premiesala, aby mi neprihorela.

    Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 45tich minutach som do omacky pridala nasekanu bazalku a sol.

    Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omacku som varila este dalsich 30 minut. Ja som dala do omacky na koniec este 2 PL cukru. Pre mna bola trochu kysela. Horucu omacku som naliala do sklenenych poharov a viecka som dobre zatiahla.

    Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Omacku sme dneska vyskusali so zemiakovymi kroketami. Recept na tieto krokety som tiez pridala.

    Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
som sa už aj zasmiala Danielka @kimlovi , že z 10 kg rajčín robil arrabiatu, my dvaja sme u teba stálice už tretí rok a veru aj ja tento rok zas a ak dožijem aj o rok, lebo tento polotovar mi v zime nič nevynahradí. Ja paradajky veziem z Chorvátska na tento účel, slniečkové, chuť paradajková, domáce zásadne len. takže aj tento rok si so svojim nickom u mňa v špajzi, síce dlho u mňa poháre nepobudnú, mladí si berú, skoro celú dávku, ja si ešte urobím a preto tvoj nick, ked ma nebude a varecha bude, nech si hľadajú čo im mama robila, ako rýchlovku na špagety, lebo len špagety by to jedlo ked si sami varia a to Talianov v rodokmene nemáme. Aj tento rok som dala dobré dve hrste sušených paradajok, mám bazalkový olivový olej, tak ten, riadnu hrsť bazalky na koniec, ked je čerstvá nech sa jej dopraje, pre mňa výborná, cesnaku, cibule viac. vdaka opäť za recept.


možno sa varí tak dlho-aby sa odparila voda-a bolo to husté...tak to by som odparovala len samotné rajčiny-olej nakoniec pridať...v lete-či v septembri-z vlastnej úrody- skúsim pre chuť...:-)