Prvý jarný šalátik

natt - fotkanatt, 4. marca 2013
Prvý jarný šalátik
Foto: natt

Tak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , záhradkári sadia. Jednoducho čas ako stvorený na malú zmenu Zobraziť celý popisTak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , záhradkári sadia. Jednoducho čas ako stvorený na malú zmenu v chladničke. Doprajte si na tanieri trošku zeleného. Úžasne vás to naladí na jarnú pohodu :)

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si nakrájame. Zmiešame do kopy a ozdobíme petržleňovou vňaťou. A je to. Ako sa hovorí v jednoduchosti je krása. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

tiginko
@Natt nehnevaj sa, ja viem že sa živíš prírodnou stravou, ale vieš si predstaviť, že sem každý bude dávať ničím neobohatené nakrájané kúsky zeleniny v miske? Nič proti tebe, naozaj, ale skús radšej urobiť z toho zaujímavú fotografiu a poslať to niekam, kde to ocenia viac. Nejde len o tento recept,nakrájaných kúskov ovocia, zeleniny a naliatych džúsov, takmer bez ďaľšej pridanej hodnoty, okrem riadov je tu viac... ja viem, často sa tu posudzujú prispievatelia podľa množstva pridaných receptov, ale to by sme tu mohli všetci zavaliť stránku natretým kúpeným chlebom s maslom, grankovým kakaom, piškótami v mlieku a tí "zdravší" vylešteným jablkom...
tiginko
v minulom podobnom šaláte máš aspoň citrónovú šťavu
jozefj
Tiginko neviem ako ste varila Vy keď Vám bolo 18.
Nat nedaj sa znechutiť....
tiginko
@jozefj ja som musela variť a vôbec netvrdím že na špičkovej úrovni. Toto nie je vôbec o varení, ale o nakrájaní zeleniny. A tiež verím, že sa @Natt nedá znechutiť
tornadolue
@lucylee suhlas... preco sem nedat zaujimave kombinacie zeleniny a ovocia? Niekoho to mozno inspiruje. A minule sa tu niekto pri nejakom recepte cudoval, ze cukina sa da jest surova :) Asi necita taketo recepty :)
tiginko
@lucylee prepáč, ale to trochu preháňaš nie? Neviem čo také urážlivé som povedala a šikanovanie receptov neviem čo je...
jody
musím povedať, že tiež ma ako prvé napadlo - kde je zálievka. ale potom som si povedala, že je pre mňa zaujímavá kombinácia kalerábu s redkvičkou a zaliať to napokon môžem kadečím... :-)
isabel2
Budme na seba dobrí,ved vonku je tak krásne.Ja som sa práve vrátila zo záhrady,zdravo unavená.Slnko a vtačí spev,no nádhera.Včera som robila zemiakový šalát a padol mi dnes veľmi dobre.Všetkým Vám prajem pekný podvečer.
natt
@tiginko všau kritiku beriem, keď som sem tento recept pridávala obávala som sa takejto reakcie. Ľudia sú zvykutý na šaláty pridávať majonézu, horčicu a veci podobné. Podľa mňa má zelenina či ovocie jedinečnú chuť ( a to vám potvrdí každý kto nemá zničené chuťové bunky umelou potravou, alkoholom či cigaretami) a preto moc zálievky nepoužívam. Ale niesom proti nim, samozrejme. Skôr som to podala ako kombináciu zeleniny. Keď som prechádzala na surovú stravu jedla som stále to isté, lebo som nemala žiadny nápad ako skombinovať ovocie či zeleninu. Možno takýto recept niekomu pomôže. A možno nie. Ak nie tak tento recept zatvorí a nebude sa nad tým pozastavovať. Ja totiž stále tvrdím, že v jednoduchosti je krása :) Aj napriek tomu vám dakujem za názor, budem sa snažiť byť viac inšpiratívna, prajem pekný deň :)
natt
@jozefj , @lucylee , @tornadolue , @jody , @isabel2 dakujem vám za podporu, potešili ste ma. A však na svoju obranu chcem povedať že viem variť a piecť hocičo, od mäsa cez omáčky a koláče. Babička ma všetko naučila, a však takéto jedlá nie sú pre mňa tipické a tak sa o ne s vami nedelím. Možno keď si založím svoje druhé ( nezdravé) JA na tejto sieti tak vás potrápim zaujímavejšími receptmi :) Ešte raz dakujem, prajem krásny slnečný deň :)
michsamant
Niektore recepty funguju dobre aj len ako inspiracia. Je to pod tagom "salat" a salat to je. Teda surove a na studeno. Recept to je, len nie pre "narocnejsich" varechacov. Paci sa mi.
andreac
Oznam pre diskuskutujucich k tomuto receptu: Uzivatel @lucylee poziadal o vymazanie svojich komentarov k tomuto receptu. Redakcia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia