Foto: kajusiqq
Gnocchi:)..Mnam mnam:).....domáce su domáce:)....kupene určite takto chutiť nikdy nebudu:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
200 g |
|
1 ks |
|
trochu |
|
Omáčka: | |
|
|
1 ks |
|
3-4 stručik |
|
2 konzerva |
|
200 g |
|
250-300 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke.Nechame ich vychladnúť, aby sa teplom odparila všetka voda preč, potom ich ošúpeme. Následne ich môžeme postrúhať alebo jednoducho popučiť. Môžeme ich trocha posoliť .
-
2
Potom pridame jedno vajíčko a múku. Vypracujeme na hladké a nadýchané cesto.(troška sa lepí ale to nevadí na pomučenej doske sa to vyrovná:).postavíme si do hrnca vodu, aby nám vrela.
-
3
Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 5-6 častí a z každej urobíme dlhý šúlanec, hrubý asi ako prst.
-
4
Takto pripravené šulance chytíme medzi prsty a krájame na rovnaké kusky.( Talianske gnocchi majú na svojom povrchu ešte vrúbkovanie. )Kúsky ktore sme narezali vygúľame a plochou stranou vidličky prejdeme každú guľku aby na jej povrchu vznikli vrúbky.
-
5
Tu su moje gnocchi:)) mnam mnam:)
-
6
Hotové gnocchi pohádžeme do vriacej a osolenej vody a počkáme kým vyplávaju na hladinu:)
-
7
Potom ich už len pozberajte a dajte do misky.
-
8
Omáčka: Na oleji si usmažíme cibuľku pridáme posekaný cesnak a tuniaka(nasekaného na menšie kusky.
-
9
Potom pridáme olivy,pretlak a podľa chuti ocukríme osolíme okoreníme:)...(možme pridať aj kus masla na zjemnenie)....varíme asi tak 10 minútiek ....ak chceme aby zhustla viac podusíme:)
-
10
Do horúcej omáčky vhodíme už hotove gnocchi:)
-
11
A premiešame:)...prajem vám dobrú chuť:)
Diskusia k receptu