Gnocchi:)..Mnam mnam:).....domáce su domáce:)....kupene určite takto chutiť nikdy nebudu:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| trochu | 
                                                             | 
                                                    
| Omáčka: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 stručik | 
                                                             | 
                                                    
| 2 konzerva | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250-300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zemiaky uvaríme v šupke.Nechame ich vychladnúť, aby sa teplom odparila všetka voda preč, potom ich ošúpeme. Následne ich môžeme postrúhať alebo jednoducho popučiť. Môžeme ich trocha posoliť .
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Potom pridame jedno vajíčko a múku. Vypracujeme na hladké a nadýchané cesto.(troška sa lepí ale to nevadí na pomučenej doske sa to vyrovná:).postavíme si do hrnca vodu, aby nám vrela.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 5-6 častí a z každej urobíme dlhý šúlanec, hrubý asi ako prst.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Takto pripravené šulance chytíme medzi prsty a krájame na rovnaké kusky.( Talianske gnocchi majú na svojom povrchu ešte vrúbkovanie. )Kúsky ktore sme narezali vygúľame a plochou stranou vidličky prejdeme každú guľku aby na jej povrchu vznikli vrúbky.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Tu su moje gnocchi:)) mnam mnam:)
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Hotové gnocchi pohádžeme do vriacej a osolenej vody a počkáme kým vyplávaju na hladinu:)
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Potom ich už len pozberajte a dajte do misky.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Omáčka: Na oleji si usmažíme cibuľku pridáme posekaný cesnak a tuniaka(nasekaného na menšie kusky.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Potom pridáme olivy,pretlak a podľa chuti ocukríme osolíme okoreníme:)...(možme pridať aj kus masla na zjemnenie)....varíme asi tak 10 minútiek ....ak chceme aby zhustla viac podusíme:)
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Do horúcej omáčky vhodíme už hotove gnocchi:)
                                                     - 
                                                    11
                                                    
A premiešame:)...prajem vám dobrú chuť:)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu