Hubová omáčka na cestoviny

elixir - fotkaelixir, 23. februára 2013
Hubová omáčka na cestoviny
Foto: elixir

Jemná hubová omáčka, inšpirovaná Nigellou.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (podľa chuti)
Základná omáčka:
3 PL
1 PL
150 ml
 štipka
Hubová časť:
4 ks (alebo viac)
 (za hrsť)
 (podľa chuti)
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Základná omáčka: Z masla a múky spravíme zápražku, odstavíme z ohňa a pridávame mlieko, rozmiešavame v ňom zápražku. Potom pridáme muškátový oriešok a čierne korenie. Dáme späť na plameň a privedieme k varu, potom ešte minútu povaríme.

  2. 2

    Hubová časť: na panvicu dáme PL masla, pridáme šampiňóny a opečieme ich. Potom k nim pridáme na drobno nakrájané sušené hríby, ktoré sme pár hodín predtým zaliali vriacou vodou. Pridáme ich bez vody, v ktorej sme ich máčali - tú zatiaľ necháme bokom. Pokoreníme tymianom, pridáme cesnak a vňať, necháme korenia rozvoňať.

    Hubová omáčka na cestoviny - obrázok 2
  3. 3

    Prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme vodu z hríbov, opäť premiešame, časť odparíme. Potom primiešame základnú omáčku (bešamelovú) a prehrejeme. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť. :)

    Hubová omáčka na cestoviny - obrázok 3

Diskusia k receptu

cesminaz
znie to velmi dobre,mame radi vseliake spageti a toto moze byt tiez chutne.odkladam do kk,a este otazka:mozem dat aj hriby z konzervy?
turistka
kombinácia húb sa mi páči, z vlani mám málo sušených hríbov, tak som uvítala recept.
cistinka
Už to voní, už to bublá...vďaka za recept. Dcérka to tu práve degustuje a mala by si vidieť jej slastný výraz. My budeme mať kura, a mladí tvoju omáčku na cestovinách. Ďakujeme :-)
havino
super, už mám druhé jedlo na programe z varechy v týždni, dobre vyzerá, určite aj chutí
evusik
ja robím podobnú krémovú omáčku ale syrovú... tá tvoja vyzerá výborne :-)
garanco
Robievam cestoviny s hubovou omáčkou, ale len z mrazených húb. Vyskúšam podľa Teba, páči sa mi aj to víno a mletý muškátový oriešok v nej.
marienka44
@Elixir , prave som dopozerala video zo serialu "Ako sa to robí" a tam je to podobne, ale sa omacka robi v jednej nadobe /nie zvlast besamel/ a bez muky. Naviac pod hribiky je aj podusena pokrajana 1 cibula. Cestoviny urobil moderator na strojceku cerstve a navyse upiekol morcacie maso a elegantne na naaranzovane cestoviny posadil platky masa obaleneho , opeceneho morcacieho masa. Gratulujem k receptu. Ukladam do KK.
elixir
Vďaka za milé komentáre, omáčka je veľmi chutná špeciálne pre milovníkov húb, tak kto skúsi, nesklame sa.
@cesminaz Použiť ich určite môžeš- bude to iná variácia na túto omáčku. Ja používam skôr čerstvé/sušené, majú trošku inú konzistenciu od tých v konzerve, výraznejšiu vôňu a chuť. Viac by som odporúčala také aj Tebe... :)
@princessen2 @havino @garanco ak vás napadne, dajte vedieť, ako vám chutila. :)
@cistinka Veľmi si ma potešila - tak asi dcérka mala podobný výraz ako my tu včera :)
@marienka44 ďakujem Ti veľmi za novú inšpiráciu :)
mesiar50
Vidím,že máš rada kríby.Ja ich mám rád tiež a preto
si recept uložím.Neslubujem,že už dnes sa do toho
pustím,ale inšpirácia je to dobrá,velmi dobrá.
Ďakujem
isabel2
Dobré to vyzerá a ešte lepšie chuti.Určite vyskúšam,dostala som sušené huby,dokúpim šampiňony a bude pochúťka,dakujem za skvelý recept.
afataga
chutovo musi byt vyborna, ale nesedi mi tam ta muka, robim podobnu, ale necham zredukovat
elixir
Ďakujem za pekné komentáre, aj za nové podnety, @isabel2 ozvi sa ako Ti chutilo, ak skúsiš :)
dannii
Idem ich dnes urobit,vyzeraju skvelo,uz teraz sa tesim,ako si rodinka pochuti :-)