Foto: elixir
Jemná hubová omáčka, inšpirovaná Nigellou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(podľa chuti) |
|
Základná omáčka: | |
3 PL |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
štipka |
|
|
|
Hubová časť: | |
4 ks (alebo viac) |
|
(za hrsť) |
|
|
|
|
|
(podľa chuti) |
|
2 PL |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Základná omáčka: Z masla a múky spravíme zápražku, odstavíme z ohňa a pridávame mlieko, rozmiešavame v ňom zápražku. Potom pridáme muškátový oriešok a čierne korenie. Dáme späť na plameň a privedieme k varu, potom ešte minútu povaríme.
- 2
Hubová časť: na panvicu dáme PL masla, pridáme šampiňóny a opečieme ich. Potom k nim pridáme na drobno nakrájané sušené hríby, ktoré sme pár hodín predtým zaliali vriacou vodou. Pridáme ich bez vody, v ktorej sme ich máčali - tú zatiaľ necháme bokom. Pokoreníme tymianom, pridáme cesnak a vňať, necháme korenia rozvoňať.
- 3
Prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme vodu z hríbov, opäť premiešame, časť odparíme. Potom primiešame základnú omáčku (bešamelovú) a prehrejeme. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť. :)
- 2
@cesminaz Použiť ich určite môžeš- bude to iná variácia na túto omáčku. Ja používam skôr čerstvé/sušené, majú trošku inú konzistenciu od tých v konzerve, výraznejšiu vôňu a chuť. Viac by som odporúčala také aj Tebe... :)
@princessen2 @havino @garanco ak vás napadne, dajte vedieť, ako vám chutila. :)
@cistinka Veľmi si ma potešila - tak asi dcérka mala podobný výraz ako my tu včera :)
@marienka44 ďakujem Ti veľmi za novú inšpiráciu :)
si recept uložím.Neslubujem,že už dnes sa do toho
pustím,ale inšpirácia je to dobrá,velmi dobrá.
Ďakujem