Foto: archaa
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
100 ks |
|
1 zväzok (alebo malý zeler) |
|
1 ks |
|
1 zväzok |
|
2 PL |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
(alebo chilli pre pikantnosť) |
|
Postup
-
1
Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme kúsky mäsa, prudko ich opečieme, okoreníme, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať alebo najemno nastrúhaný zeler a mrkvu, prilejeme pohár vody a udusíme pod pokrievkou do mäkka.
- 2
Ak by šťava trošičku vyvrela, pridávame po troške horúcu vodu.
- 3
Uvarené drobky zahustíme rozmiešanou smotanou s paradajkovým pretlakom a múkou. Na záver ešte osolíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, zamiešame, necháme prevrieť a odstavíme.
- 4
Podávame s cestovinou alebo knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
havko . Asi príde o obed.