Kuracie drobky s omáčkou

archaa - fotkaarchaa, 1. marca 2013
Kuracie drobky s omáčkou
Foto: archaa
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 ks
1 zväzok (alebo malý zeler)
1 ks
1 zväzok
2 PL
1 dl
1 PL
1 PL
 (alebo chilli pre pikantnosť)




Postup

  1. 1

    Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme kúsky mäsa, prudko ich opečieme, okoreníme, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať alebo najemno nastrúhaný zeler a mrkvu, prilejeme pohár vody a udusíme pod pokrievkou do mäkka.

  2. 2

    Ak by šťava trošičku vyvrela, pridávame po troške horúcu vodu.

  3. 3

    Uvarené drobky zahustíme rozmiešanou smotanou s paradajkovým pretlakom a múkou. Na záver ešte osolíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, zamiešame, necháme prevrieť a odstavíme.

    Kuracie drobky s omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s cestovinou alebo knedľou.

Diskusia k receptu

angast
naozaj to vyzerá jednoducho a chutne . Drobky máva na obed môj
havko . Asi príde o obed.
afataga
aj moj by si dal :-) prepac, asi dobre, kto to ma rad, ale ja by som to nejedla
evanaaa
Ak sú myslené srdiečka, žalúdky, prečo nie, aj z polievky ich lovím, hehe.
archaa
evana, ano jasné, kuracie srdcia, žalúdky a pečienky...a z polievky ich mám najradšej :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia