Foto: margaretka28
Určite ju poznáte, ale možno niekto aj nie, je to stará dobrá klasika.Podobne sa dá pripraviť aj fazuľová, alebo cícerová.Strukoviny sú zdravé a preto Zobraziť celý popisUrčite ju poznáte, ale možno niekto aj nie, je to stará dobrá klasika.Podobne sa dá pripraviť aj fazuľová, alebo cícerová.Strukoviny sú zdravé a preto by sme si ich mali do jedálnička začleniť častejšie a myslím, že teraz v pôstnom období sa recept aj hodí.:-) PS: Najlepšia je na druhý deň, ked sa ohreje na panvičke a nechá sa tochu pripiecť.:-)
Postup
-
1
Prebratú a umytú šošovicu dáme variť do vody, zakryté pokrievkou.
-
2
Ked je šošovica skoro uvarená, pridáme soľ a umytú ryžu.
-
3
Dobre premiešame a ak máte plynový sporák, preložte hrniec na liatinovú platničku.Zamiešajte, vody musí byť toľko, aby bola ryža ponorená, ja som musela trochu doliať.Znovu zakryť pokrievkou, nechať zovrieť a potom variť na stiahnutom plameni do zmäknutia ryže.
-
4
Do hotovej ryže pridáme korenie, majorán a roztlačený cesnak.Pomastíme masťou, alebo kto chce dietnejšie tak olejom.
-
5
Dôkladne vymiešame a môžeme podávať.Niekto pridáva aj smaženú cibuľku, ja nie, lebo mi nerobí dobre.:-) Je to úplne jednoduché, lacné a zdravé jedlo !!
varecha.pravda.sk/recepty/specialna-kasa-z-bojniciek-foto...
Ale určite by mi chutila aj tá tvoja, šošovicu mám zo všetkých strukovín najradšej.
@eldina : nic sa neboj kup si "Beano" ani manzel ci milenec nic nespozna a budes aj nasytena :) ...
www.beanogas.com