Šošovicová kaša fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 23. februára 2013

Určite ju poznáte, ale možno niekto aj nie, je to stará dobrá klasika.Podobne sa dá pripraviť aj fazuľová, alebo cícerová.Strukoviny sú zdravé a preto by sme si ich mali do jedálnička začleniť častejšie a myslím, že teraz v pôstnom období sa recept aj hodí.:-) PS: Najlepšia je na druhý deň, ked sa ohreje na panvičke a nechá sa tochu pripiecť.:-)

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
1/2 hrnčeka (alebo krúpky)
 alebo saturejka
3 strúčiky
 alebo olej

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prebratú a umytú šošovicu dáme variť do vody, zakryté pokrievkou.

    Šošovicová kaša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked je šošovica skoro uvarená, pridáme soľ a umytú ryžu.

    Šošovicová kaša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobre premiešame a ak máte plynový sporák, preložte hrniec na liatinovú platničku.Zamiešajte, vody musí byť toľko, aby bola ryža ponorená, ja som musela trochu doliať.Znovu zakryť pokrievkou, nechať zovrieť a potom variť na stiahnutom plameni do zmäknutia ryže.

    Šošovicová kaša (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hotovej ryže pridáme korenie, majorán a roztlačený cesnak.Pomastíme masťou, alebo kto chce dietnejšie tak olejom.

    Šošovicová kaša (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dôkladne vymiešame a môžeme podávať.Niekto pridáva aj smaženú cibuľku, ja nie, lebo mi nerobí dobre.:-) Je to úplne jednoduché, lacné a zdravé jedlo !!

    Šošovicová kaša (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
tak toto som tiez este nevidela, nepocula, podla ingrediencii to moze mat podobnu chut ako jelitkova kasa, alebo sa mylim? neviem si to moc dobre predstavit
@margaretka ked ja mam v poslednej dobe taku sosovicu,ze sa velmi rychlo uvari a mne by sa to pacilo aj s krupkami...len kym krupy uvarim,sosovica bude na kasu...moze sa to varit aj oddelene a potom zmiesat?alebo to uz asi nebude ono...tie chute sa asi tak neprepoja..
Máš pravdu s tou šošovicou, ani ja ju ani nenamáčam, lebo sa uvarí rýchlo, môžeš to variť opačne, daj prvé krúpky a ked budu tak napolovicu, pridaj šošovicu, najlepšia je ked sa to varí spolu.Raz mi zpstala ryža, tak som uvarila šošovicu a potom zmiešala, ale to už nebolo ono.:-)
takéto môžem aj denne, minule som mala podobné s cícerom/ale s ryžou som ešte nechyrovala/-len potom je problém, že nastanú prdky-šmrdky....:)
U nás sa presne tak isto pripravuje fazuľová.ale nedávame majoránku a mastíme domácou masťou a veľa opraženej cibuľky,mňam....ďakujem za recept,určite vyskúšam aj podľa Teba šošovicovú!

Pridaj komentár k receptu: