Prívarok zo žltej fazuľky

danadam - fotkadanadam, 14. februára 2013
Prívarok zo žltej fazuľky
Foto: danadam

Na tento privarok som si spomenula vcera, robila ho casto moja mamka, tak so sa rozhodla podelit sa s vami o tento skvely receptik. Zobraziť celý popisNa tento privarok som si spomenula vcera, robila ho casto moja mamka, tak so sa rozhodla podelit sa s vami o tento skvely receptik. Je to naozaj mniamka

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 ml
5 ks
 na zátrepku
1 ks (nasekaná na jemno)
 alebo sušený
 na ochutenie
podľa potreby
podľa potreby
30 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Do slanej, vriacej vody pridame zlte fazulky (to su tie maslove) a osupane zemiaky nakrajane na kocky a varime 15 minut, kym nam nezmaknu zemiaky. Medzitym si pripravime klasicku zaprasku, na oleji (len trosku oleja) oprazime cibulku a hladku muku.

    Prívarok zo žltej fazuľky - obrázok 1
  2. 2

    Do zaprasky pridame troska vody z fazulky a mlieko. Prilejeme k fazulke a nechame zovriet aby nam privarok zhustol. Ku koncu ochutime octom a cukrom a pridame nasekany cerstvy kopor (aj suseny je dobry).

  3. 3

    Po vypnuti pridame cerstve maslo, koli voni a chuti. Podavame s volskym okom alebo ako ja vcera vecer s opecenou sunkou nakrajanou na kocky a s chlebom alebo zemiakmi.

Diskusia k receptu

rea1
bez masla, s vajíčkom na mäkko, prosím do hlbokého taniera a s lyžicou. som sedliak. fazuľku milujem nesmierne a prívarky akéhokoľvek druhu tiež. :-)))
dobryhrncekvar
milujem žltú fazuľku, robím podobne polievku, kôprom nešetrím /mám namrazený/ a aj ostatných byliniek si doprajem a samozrejme fazuľka chutí s cesnakom a bobkovým listom výraznejšie. Ďakujem za pripomenutie, už aj idem variť.
masa80
Ja som ho varila včera narobila som si zásoby v jeseni zasterilizovala som do sladko-kyslého nálevu strukovú fazulku a nepotrebujem už dochucovat. Dnes sme si ho dali s vajíčkom na tvrdo kedže je dnes popolcová streda tak u nás má maso dnes stop.
sany11
mám dobrú inšpiraciu na zajtra na obed,vyzera to uzasne.
danadam
Som rada ze ste si spomenuli na toto jedlo a kimlo je to naozaj mnamka :o) Manzel si nalozil 3x a to ju nikdy predtym nejedol :o)
danadam
a masa80 super napad, myslim to sterilizovanie, urcite vyskusam, dakujem
masa80
Nie je začo davam nan nálev ako na uhorky 2 litre vody, 1 nakladač, 20 dkg kr. cukru a 0,5 l octu prevarím a nalievam do pohárov , vktorom už mám fazulku, ale cez sitko aby sa tam zachytili semienkka horčičné z nakladača. Sterilizujem asi 10 min.
danadam
nadhera, uz som si ho zapisala, este raz dakujem :o)
oldomachac
ja si toto jedlo este pamatam zo zavodnych jedalni, vtedy to podavali so sekanou, alebo fasirkou a veru, ked bol iny chod rezen, radsej som si vybral privarok, bol totiz chutnejsi a viac zasytil, dobru chut!
danadam
medovnicek, prave preto to varim pre moje deticky, aby si aj oni jedneho dna pamatali :o). kedze zijeme mimo sk je to pre mna dolezite