Na tento privarok som si spomenula vcera, robila ho casto moja mamka, tak so sa rozhodla podelit sa s vami o tento skvely receptik. Zobraziť celý popisNa tento privarok som si spomenula vcera, robila ho casto moja mamka, tak so sa rozhodla podelit sa s vami o tento skvely receptik. Je to naozaj mniamka
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 500 ml |
|
| 5 ks |
|
| na zátrepku |
|
| 1 ks (nasekaná na jemno) |
|
| alebo sušený |
|
| na ochutenie |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
| 30 g |
|
| 500 ml |
|
Postup
-
1
Do slanej, vriacej vody pridame zlte fazulky (to su tie maslove) a osupane zemiaky nakrajane na kocky a varime 15 minut, kym nam nezmaknu zemiaky. Medzitym si pripravime klasicku zaprasku, na oleji (len trosku oleja) oprazime cibulku a hladku muku.
-
2
Do zaprasky pridame troska vody z fazulky a mlieko. Prilejeme k fazulke a nechame zovriet aby nam privarok zhustol. Ku koncu ochutime octom a cukrom a pridame nasekany cerstvy kopor (aj suseny je dobry).
- 3
Po vypnuti pridame cerstve maslo, koli voni a chuti. Podavame s volskym okom alebo ako ja vcera vecer s opecenou sunkou nakrajanou na kocky a s chlebom alebo zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu