Netvrdím že je to originálny recept, ale tak to som sa ho naučil od priateľa a plzenský je asi preto, že v ňom nie Zobraziť celý popisNetvrdím že je to originálny recept, ale tak to som sa ho naučil od priateľa a plzenský je asi preto, že v ňom nie je voda ale plzenské pivo
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
v časti suroviny píšem o tmavom pive ale nie je to podmienka,vynikajúci bvude aj so svetlého piva.Teda deň dopredu opražíme na bravčovej masti na kocky nakrájané mäso, podusíme, znížime plyn,pridáme koreniny.
- 2
V deň použitia dusíme do polomäkka, pridáme masť z údenej slaniny ktorú sme si upravili na škvarky(budeme ich potrebovať pri servírovaní),po polhodine dusenia pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pivo, pretlak, a Piros Arany csemege papriku.Dovaríme, resp.dodusíme do mäkka.Ak je treba dosolíme, príp. dokoreníme.
- 3
Guláš je na krátkej šťave, servírujeme s nadrobno posekanou cibuľkou a niekoľkými škvarkami.Ak guláš uvaríte doma, môžete ku nemu servírovať knedľu.Nie je to však to pravé.Ku tomuto gulášu pasuje kotlík,les a dobrý chlieb.Nevylučuje sa niečo ostrejšie ako aperitív, s mierou.Neponáhľajte sa s prípravou, ostatní môžu ísť na huby, kým niečo nájdu guláš je hotový
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-) Ale s pivom robíme aj my, a naozaj to dáva gulášu šmrnc. Len my dávame namiesto paprikovej pasty mletú papriku a na oštipľavenie Erős Pistu...
tvoje rodisko je Guláš ??