Foto: uzaska
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazule a vločky na noc namočíme do studenej vody (každé zvlášť).
- 2
Fazuľu povaríme, kým nezmäkne (45 min. cca). Z vločiek, trošky soli a bujóna uvaríme hustú kašu, do ktorej minútu pred koncom varenia zamiešame PL sójovej omáčky a granulát. Odstavíme. (V priebehu varenia vločiek z nich môžeme odobrať trochu "vývaru", ktorý použijeme do fazúľ.)
- 3
Do vychladnutej zmesi zamiešame korenie (ja som dala hocičo, od korenia na ryby po sladkú papriku), skôr viac ako menej, neoplatí sa šetriť. Pridávame múku a nakoniec mlieko - podľa potreby, ak by sa fašírky nedali tvarovať, môžeme prisypať ďalšie vločky/drť. Obalíme v troške hladkej múky.
- 4
Smažíme z oboch strán na rozpálenom oleji.
- 5
Na ďalšej panvici osmahneme najemno nakrájanú cibuľu, posolíme, pridáme uvarené precedené fazule, zalejeme vývarom (resp. trochou bujónu + sój. omáčky), posolíme, posypeme čiernym korením a chilli... Pridáme pretlak, zamiešame a necháme zhustnúť.
- 6
Šalát: paprika, redkvičky, rajčiny, mrkva + slnečnica.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu