Ovsené fašírky a fazule v rajčinovej omáčke

uzaska - fotkauzaska, 1. marca 2013
Ovsené fašírky a fazule v rajčinovej omáčke
Foto: uzaska
2
porcie
60 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
0,5 hrnčeka
0,4 dl
1 hrnček
1 ks




Postup

  1. 1

    Fazule a vločky na noc namočíme do studenej vody (každé zvlášť).

  2. 2

    Fazuľu povaríme, kým nezmäkne (45 min. cca). Z vločiek, trošky soli a bujóna uvaríme hustú kašu, do ktorej minútu pred koncom varenia zamiešame PL sójovej omáčky a granulát. Odstavíme. (V priebehu varenia vločiek z nich môžeme odobrať trochu "vývaru", ktorý použijeme do fazúľ.)

  3. 3

    Do vychladnutej zmesi zamiešame korenie (ja som dala hocičo, od korenia na ryby po sladkú papriku), skôr viac ako menej, neoplatí sa šetriť. Pridávame múku a nakoniec mlieko - podľa potreby, ak by sa fašírky nedali tvarovať, môžeme prisypať ďalšie vločky/drť. Obalíme v troške hladkej múky.

  4. 4

    Smažíme z oboch strán na rozpálenom oleji.

  5. 5

    Na ďalšej panvici osmahneme najemno nakrájanú cibuľu, posolíme, pridáme uvarené precedené fazule, zalejeme vývarom (resp. trochou bujónu + sój. omáčky), posolíme, posypeme čiernym korením a chilli... Pridáme pretlak, zamiešame a necháme zhustnúť.

  6. 6

    Šalát: paprika, redkvičky, rajčiny, mrkva + slnečnica.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia