Jarná polievka z lúpaného hrachu s kôprom

natt - fotkanatt, 2. marca 2013
Jarná polievka z lúpaného hrachu  s kôprom
Foto: natt

Moja maminka varí výborné polievky. Večne sa zalizujem. Ja som to nikdy nevedela tak aby sa mi roili až grče za ušami. A tak som sa rozhodla naučiť sa to. A podarilo sa! :)

3
porcie
15 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ml
1 ks
2 ks roztlačený strúčik
2 plátky
125 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnčeku zohrejeme olej a cibuľku opražíme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a zeler nakrájaný na kocky a varíme 2-3 minútky.

  2. 2

    Pridáme hrach varíme 1-2 minútky a zalejeme 600 ml vody, primiešame kôpor.

  3. 3

    Varíme 40-45 minút, až je hrášok celkom mäkký.

  4. 4

    Rozmixujeme ponorným mixérom,okoreníme a premiešame. ( odporúčam primiešať mladý zelený hrášok, vynikajúce! ) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
@Natt oprav si názov receptu i samotný recept lebo nevedomky zavádzaš. Je rozdiel medzi žltým lúpaním hrachom a hráškom. V surovinách máš žltý lúpaný hrach a to je sušený starý hrach a v bode dva máš cit.: "Pridáme hrášok..." a to je mladý čerstvý (môže byť mrazený alebo konzervovaný, no vždy je to mladý) hrášok. Je v tom rozdiel ako medzi dieťaťom a dospelým človekom. Neber to ako buzeráciu ale ako dobrú radu, lebo ak si ja zadám do vyhľadávača hrach, tak mi tvoju polievku neukáže, a ak si zadám hrášok, tak zistím že potrebujem hrach. :-)))
Recept mozes zaradit do roznych kategorii a on sa potom v tych kategoriach da vyhladavat, mas to v stlpci vpravo. A ty tam mas tych kategorii hrozne vela, ale vegansku nie, asi ti ich zaraduje redakcia...inak si neviem vysvetlit, ze veganka neoznaci svoje jedla ako veganske :)
Ahá, už rozumiem :) No ja som to tam zaklikávala, neviem prečoto ta nieje :/ Asi je to ako hovoríte že redakcia určuje kategórie :)
Polievka bola vyborna! Vzdy som lupany hrach povazovala za trochu "nudnu" surovinu, ale v tejto kombinacii mi ucaroval :) Este dobre, ze som rovno robila z dvojnasobnej davky :)

Pridaj komentár k receptu: