Jarná polievka z lúpaného hrachu s kôprom

natt - fotkanatt, 2. marca 2013
Jarná polievka z lúpaného hrachu  s kôprom
Foto: natt

Moja maminka varí výborné polievky. Večne sa zalizujem. Ja som to nikdy nevedela tak aby sa mi roili až grče za ušami. A tak Zobraziť celý popisMoja maminka varí výborné polievky. Večne sa zalizujem. Ja som to nikdy nevedela tak aby sa mi roili až grče za ušami. A tak som sa rozhodla naučiť sa to. A podarilo sa! :)

3
porcie
15 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ml
1 ks
2 ks roztlačený strúčik
2 plátky
125 g
1 PL




Postup

  1. 1

    V hrnčeku zohrejeme olej a cibuľku opražíme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a zeler nakrájaný na kocky a varíme 2-3 minútky.

  2. 2

    Pridáme hrach varíme 1-2 minútky a zalejeme 600 ml vody, primiešame kôpor.

  3. 3

    Varíme 40-45 minút, až je hrášok celkom mäkký.

  4. 4

    Rozmixujeme ponorným mixérom,okoreníme a premiešame. ( odporúčam primiešať mladý zelený hrášok, vynikajúce! ) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

altyn
@Natt oprav si názov receptu i samotný recept lebo nevedomky zavádzaš. Je rozdiel medzi žltým lúpaním hrachom a hráškom. V surovinách máš žltý lúpaný hrach a to je sušený starý hrach a v bode dva máš cit.: "Pridáme hrášok..." a to je mladý čerstvý (môže byť mrazený alebo konzervovaný, no vždy je to mladý) hrášok. Je v tom rozdiel ako medzi dieťaťom a dospelým človekom. Neber to ako buzeráciu ale ako dobrú radu, lebo ak si ja zadám do vyhľadávača hrach, tak mi tvoju polievku neukáže, a ak si zadám hrášok, tak zistím že potrebujem hrach. :-)))
altyn
Zabudol som napísať že polievka vyzerá byť fajn, také mám rád! :-)))
natt
Hned to opravím, dakujem pekne za upozornenie , vôbec mi to nenapadlo, tak už budem vedieť :)
tornadolue
Paci sa mi tvoja polievka, zajtra bude na obed. Len neviem, preco nedavas aj veganske tagy.
natt
som rada že sa páči, snád bude aj chutiť :) mm neviem čo myslíš :)
tornadolue
Recept mozes zaradit do roznych kategorii a on sa potom v tych kategoriach da vyhladavat, mas to v stlpci vpravo. A ty tam mas tych kategorii hrozne vela, ale vegansku nie, asi ti ich zaraduje redakcia...inak si neviem vysvetlit, ze veganka neoznaci svoje jedla ako veganske :)
natt
Ahá, už rozumiem :) No ja som to tam zaklikávala, neviem prečoto ta nieje :/ Asi je to ako hovoríte že redakcia určuje kategórie :)
tornadolue
Polievka bola vyborna! Vzdy som lupany hrach povazovala za trochu "nudnu" surovinu, ale v tejto kombinacii mi ucaroval :) Este dobre, ze som rovno robila z dvojnasobnej davky :)