Foto: elixir
Jeden zo spôsobov, ako zúžitkovať kvaku.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme a nahrubo nastrúhame kvaku. Zmiešame s nakrájanou cibuľou, múkou, vajcom, šunkou, pridáme smotanu, osolíme a okoreníme...
- 2
Na panvici s maslom formujeme hrubšie, rozlohou malé placky, zhruba 6 cm na priemer a opečieme do zlato-hneda. Z tohto množstva vyjde 6-7 ks.
- 3
Môžu sa podávať samotné, so šalátom, prípadne ako príloha k mäsu. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@cesminaz www.sme.sk/c/3925841/dnesne-menu-kvaka.html...
Treba sa opýtať uja Googla. :)
varecha.pravda.sk/recepty/hranolky-z-kvaky-a-vajko-z-mikr...