Kvakové placky

elixir - fotkaelixir, 28. februára 2013
Kvakové placky
Foto: elixir

Jeden zo spôsobov, ako zúžitkovať kvaku.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (surová, alebo kaleráb uvarený)
1 ks
1 ks
2 PL
50 g (alebo kuracia)
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme a nahrubo nastrúhame kvaku. Zmiešame s nakrájanou cibuľou, múkou, vajcom, šunkou, pridáme smotanu, osolíme a okoreníme...

  2. 2

    Na panvici s maslom formujeme hrubšie, rozlohou malé placky, zhruba 6 cm na priemer a opečieme do zlato-hneda. Z tohto množstva vyjde 6-7 ks.

  3. 3

    Môžu sa podávať samotné, so šalátom, prípadne ako príloha k mäsu. Dobrú chuť.

    Kvakové placky - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
Ďakujem vám za nahliadnutie receptu :) @medovnicek : tiež som ju mala prvý krát minulý rok... Alebo aspoň o tom neviem, že by som ju niekedy predtým jedla.
rea1
Ja chcem kvaku!!! a zohnať ju v bratislave!!! wauuuuu! (to je zúfalé vytie kvakofila v absťáku). :-) jedla som ju na liptove, iba varenú v polievke, ale bola to - podľa mňa - úplne famózna zelenina. aj placky by som skúsila. ale zohnať ju neviem ni bohovi. :-(((
cesminaz
Vyzeraju velmi dobre,aj ja zvyknem robit podobne zeleninove a vyskusala by som aj tieto keby som vedela co je to "KVAKA" :-)
cesminaz
Dakujem,kukla som sa,ale ani tak to nepoznam :-) pripomina mi to velku redkovku.No couz,zatial ukladam a ked ju raz uvidim v obchode tak kupim a vyskusam :-)
rea1
netreba sa dať odžubať babami na trhu, ktoré vám s kamenným ksichtom ponúknu miesto kvaky vodnicu. šak panyčko, kukajte, jaká krásná kvaka. trt makový teta, to je vodnica, nie kvaka! ja to poznám. a baba mi ešte aj vynadala. :-)))
denyany
vyzerá aj znie to prudko jedlé, ale tá kvaka... nemožno ju nahradiť niečim, čo by sa na ňu chuťou podobalo? fakt som kvaku u nás v obchode nevidela a ani netuším, akú má chuť.
gulicka
kvaka neviem ako vyzera ale idem na pana google...)))recept je lakavy!!!
elixir
@denyany : chuťou sa podobá kalerábu, konzistenciou je skôr ako zemiak (mäkšia než kaleráb).
denyany
@elixir , ďakujem. skúsim predsa len zohnať tú kvaku, som totiž zvedavá ako chutí. :-D
huck
Chcem sa spýtať - akú kvaku postrúhame, surovú alebo varenú? Trošku ma pomýlil ten varenyý kaleráb ako druhá možnosť... Teraz neviem či sa to nevzťa´huje aj na kvaku. Vopred vdaka.

elixir
@huck : Mala by byť surová :) Zmenila som to v surovinách, aby to bolo jednoznačnejšie.
janger
@elixir , aj ja casto pouzivam kvaku. Nedavno som sem tiez pridala 'kvakovy' recept. Ak chces, pozri :-).Pridala som tam aj obrazky, ako vyzera kvaka a ako vodnica (okruhlica). Casto si to ludia zamienaju. Tu v Holandsku je to aj v nazve dokonca len rozdiel jedneho pismena Kvaka (zimna zelenina) moze vazit az okolo kila, vodnica (koncom jari, v lete) je dost mensia, trosku pripomina chutou redkovku. Kvaka mi chutou trochu pripomina kapustny hlub. Tento tvoj recept tiez niekedy vyskusam.
 varecha.pravda.sk/recepty/hranolky-z-kvaky-a-vajko-z-mikr...
elixir
@janger : Tvoj recept som už videla aj mám v KK, chystám sa ho skúsiť, potom Ti dám vedieť :)
peta5
tak toto je užasné, dobre si to vychytala, mňam mňam :) našťastie som kvaku včera kúpila! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia