Segedín
Foto: mimka946

Zbožňujem tento segedínsky guláš je priam báječný :)

Suroviny

1 kg
3 PL
1 kg
1 000 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso a cibuľu si nakrájame.Do hrnca dáme olej a speníme cibuľu.Pridáme mäso a miešame kým sa nestiahne.Osolíme,okoreníme a pridáme červenu papriku.Podlejeme a dusíme do mäkká.

  2. 2

    Kapustu aj so šťavou si dáme do hrnca a dusíme asi 8-10minút.Ked je mäso mäkké pridáme kapustu a popripade ešte trocha červenej papriky aby mal dobru farbu. My mame radi taky červenejši :D :D

  3. 3

    Vlejeme smotanu a nechame zovrieť.Podávame s knedľou my sme nestihali robiť tak sme podávali s kupenou no môžte aj domácu :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dorenika
ja som robila len raz a som mala asi zly recept bo tam bola muka a kolko uplne mucne to bolo.bleeee
enuska82
ja nakoniec pridávam aj malý paradajkový pretlak zmiešaný s jednou PL hl. múky, toto rozmiešam asi v pol litry mlieka a potom dám už len malú smotanu
radost
z kila mäsa-to je pre dvoch veľa!!??
Ps.:ja len preto-že bych tiež teraz bez roboty chcela...:-))))
jody
liter smotany? nie je to veľa?
boxik
Ja nekomentujem recept , pretože segedínsky je klasika ktorá je vždy dobrá, mňa skôr teší a fascinuje , že recept napísala 17 ročná dievčina , to ma skutočne teší. /prezradím , že som vychoval štyri dcéry a v sedemnástich im segedín akurát tak chutil , ale musím priznať , že neskôr aj s pomocou telefonických inštruktáží od mamy a neskromne priznávam aj od otca sa z nich stali vynikajúce kuchárky /
kaixi
akurát varím :)), len s tým rozdielom, že so sojou :))
kike
kto mate radi cesnakove veci, nebojte sa do segedinu pridat i cely struk cesnaku. Ja to inak ako s cesnakom pridanym na konci nerobievam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia