Martinova panvica s grilovaným mäsom

martinis - fotkamartinis, 21. februára 2013
Martinova panvica s grilovaným mäsom
Foto: martinis

"Moja" panvica s grilovaným bravčovým karé a cibuľou na škoricovej ryži s marhuľami, podávaná s opečenými mandľami.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 plátky
120 g
1 PL
1 PL
1 ks
1/2 kocky
1 tyčinka
štipka
pár lístkov




Postup

  1. 1

    Do mrazničky som si narobil zásoby bravčového mäsa, tak som sa rozhodol, že ich postupne využijem. A dnes mi pri tom výdatne pomohol môj nový gril, takže som si pripravil zdanlivo zložitú, no prípravou veľmi jednoduchú panvičku s grilovaným karé, kolieskami cibule a ryžou varenou so škoricou a sušenými marhuľami. Celú som posypal chrumkavými opečenými mandľami a obed nemal chybu :-)

  2. 2

    Plátok či dva bravčového karé umyjeme a pripravíme na tanier. Jemne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, potom zľahka potrieme olivovým olejom, otočíme a postup zopakujeme. To je všetko - v jednoduchosti je krása a tu to platí dvojnásobne : necháme plne vyniknúť chuť grilovaného mäsa a nebudeme pridávať nijaké ďalšie korenie, napriek tomu bude vďaka svižnej príprave na grile veľmi chutné a šťavnaté :)

  3. 3

    Grilovaciu panvicu taktiež zakvapneme olejom, rozotrieme a uložíme mäso. Obložíme ho aj malou cibuľou pokrájanou na kolieska a všetko priebežne otáčame, aby sa príliš nespieklo.

  4. 4

    Lyžicu mandlí prekrojíme na polovice a nasucho opečieme v hrnci, v ktorom si potom pripravíme ryžu, až kým nechytia zlatavú farbu. Dáme do misky bokom.

  5. 5

    Kým sa všetko griluje, pripravíme si neodolateľnú škoricovo - marhuľovú ryžu. Príprava je jednoduchá : dáme ju do hrnca, pridáme lyžicu nasekaných sušených marhúľ alebo hrozienok, tyčinku škorice, štipku soli a a mletého čieneho korenia a zalejeme dvojnásobným množstvom bylinkového alebo mäsového vývaru, alebo uvaríme sáčkovú vo vývare, do ktorého pridáme rovnaké ingrediencie.

  6. 6

    Vývar si pripravujem z Natur bujónu, takže si nerobte ťažkú hlavu a uľahčite si takto prácu aj vy :-) Až je ryža uvarená, premiešajte ju s marhuľami či hrozienkami, škoricu vyberte a ryžu dajte do panvice, či na tanier. Na ňu uložte kolieska chrumkavej cibule, mäso, posypte mandľami a ozdobte zopár lístkami bazalky, alebo mäty. Prirodzená chuť mäsa, výrazná vôňa mandlí a jemná ryža s pošteklením škorice - to je panvica plná poriadnej chuti ;-)

Diskusia k receptu

radulienka
@Martinis , zase si to krásne napísal a tak nemôžem odolať to na víkend uvariť, tie mandle, hrozienka, marhule a s tou škoricou, to musí byť paráda chutí, mňam, už mi tečú slinky, díky za recept...
kajusiqq
Máš krásne recepty a krásne opísaný postup ,krásne fotky a veľmi pekný blog. Držím palce nech ti to výjde s tvojimi cieľmi:)
leomax
Fakt krásne recepty. @Martinis nie je len jedinečný kuchár, ale aj vynikajúci aranžér. Určite Ťa čaká skvela budúcnosť. Len tak ďalej.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia