Foto: martinis
"Moja" panvica s grilovaným bravčovým karé a cibuľou na škoricovej ryži s marhuľami, podávaná s opečenými mandľami.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mrazničky som si narobil zásoby bravčového mäsa, tak som sa rozhodol, že ich postupne využijem. A dnes mi pri tom výdatne pomohol môj nový gril, takže som si pripravil zdanlivo zložitú, no prípravou veľmi jednoduchú panvičku s grilovaným karé, kolieskami cibule a ryžou varenou so škoricou a sušenými marhuľami. Celú som posypal chrumkavými opečenými mandľami a obed nemal chybu :-)
- 2
Plátok či dva bravčového karé umyjeme a pripravíme na tanier. Jemne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, potom zľahka potrieme olivovým olejom, otočíme a postup zopakujeme. To je všetko - v jednoduchosti je krása a tu to platí dvojnásobne : necháme plne vyniknúť chuť grilovaného mäsa a nebudeme pridávať nijaké ďalšie korenie, napriek tomu bude vďaka svižnej príprave na grile veľmi chutné a šťavnaté :)
- 3
Grilovaciu panvicu taktiež zakvapneme olejom, rozotrieme a uložíme mäso. Obložíme ho aj malou cibuľou pokrájanou na kolieska a všetko priebežne otáčame, aby sa príliš nespieklo.
- 4
Lyžicu mandlí prekrojíme na polovice a nasucho opečieme v hrnci, v ktorom si potom pripravíme ryžu, až kým nechytia zlatavú farbu. Dáme do misky bokom.
- 5
Kým sa všetko griluje, pripravíme si neodolateľnú škoricovo - marhuľovú ryžu. Príprava je jednoduchá : dáme ju do hrnca, pridáme lyžicu nasekaných sušených marhúľ alebo hrozienok, tyčinku škorice, štipku soli a a mletého čieneho korenia a zalejeme dvojnásobným množstvom bylinkového alebo mäsového vývaru, alebo uvaríme sáčkovú vo vývare, do ktorého pridáme rovnaké ingrediencie.
- 6
Vývar si pripravujem z Natur bujónu, takže si nerobte ťažkú hlavu a uľahčite si takto prácu aj vy :-) Až je ryža uvarená, premiešajte ju s marhuľami či hrozienkami, škoricu vyberte a ryžu dajte do panvice, či na tanier. Na ňu uložte kolieska chrumkavej cibule, mäso, posypte mandľami a ozdobte zopár lístkami bazalky, alebo mäty. Prirodzená chuť mäsa, výrazná vôňa mandlí a jemná ryža s pošteklením škorice - to je panvica plná poriadnej chuti ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu