Cesnak nakyslo fotorecept

eldina - fotkaeldina, 20. februára 2013
Cesnak nakyslo (fotorecept)
Foto: eldina

fantastická príloha pre milovníkov cesnaku..:)

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 hlavičiek
5 dcl
2 dcl
1 čl
1 čl
2 ks
p.p.
2 čl
p.p.
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: / čo sa týka citronovej kôry, bud si zoženiete chemicky neošetrený citrón, bud si kúpite sušenú kôru /do koláčov/ alebo urobíte ako ja: citrón namočiť do slanej vody na niekoľko hodín, potom dobre vyumúvať/

    Cesnak nakyslo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesnak rozdeliť na strúčiky/neošúpať/, zaliať vriacou vodou na cca 2 minúty..

    Cesnak nakyslo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    scediť, ošúpať /upozorňujem, že ruky po tejto procedúre nesmrdia/..:)....medzitým všetky ostatné ingrediencie dať do hrnca variť, na 5 minút...

    Cesnak nakyslo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do druhého hrnca dať zovrieť vodu, pridať už ošúpaný cesnak a povariť 2-3 minúty, potom scediť a vhodiť ho do nálevu, ktorý sa stále varí...spolu povariť ešte 3 minúty..potom už len vliať do fľaše a nechať vychladnúť v suchom dunste...

    Cesnak nakyslo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto pripravený cesnak môžte už po týždni jesť, otvorený vydrží v chladničke aj 4 týždne...v špajzi neotvorený aj rok....:)

Diskusia k receptu

45678
@eldina , presne takto robievam, ale namiesto jablčného octu dávam biele víno, je to výborný recept.
eldina
@45678 jéééé, tak to dakujem za tip...vyskúšam aj s vínom, ked mi ostane..:)
marianne
s tym vinom sa to aj mne pozdava,nepoznam,ale ja cesnak mozem,tak si pre istotu ulozim...
jakamaka
Vďaka, že si sa dala opäť na zdravé, zeleninové recepty. A hneď dva za jeden deň !!! Určite vyskúšam.
stefanm
...a ja to kupujem v obchode !!!Ale už nebudem !!! ... málokedy komentujem pridané práce ale tu to poruším pretože sa mi páči jednoduchosť prípravy a variabilnosť použitia . Raz v roku , trebárs keď som na PN-ke , si to pripravím a celý rok nemusím šúpať cesnak !!!
eldina
@stefanm ale toto nie je slaná cesnaková pasta...:) toto je na také spestrenie jedálnička..:) ja cesnak milujem a tu nie je tak cítiť a zdr. látky tam ostávajú aj tak...
eldina
@stefanm tak také ani nepoznám....ale aj tak-je to v oleji...:) či je to aj kyslé? .......ale pikantné to bude, ked tam hodíš niekoľko fefe....:) najlepšie bude, ak urobíš aj moju verziu a aj s vínom a budeš vedieť, čo urobíš o dva roky..:)
stefanm
...toto je v oleji , je s chilly a je "POĽSKÝ" ...:) . podľa tvojho receptu urobím (asi fakt aj s vínom!) . Ale chystám sa aj na tvoje haboše ! ...to sme si raz , ešte niekedy koncom ZDŠ-ky , dali s kamarátom preteky , že kto ich zje v cukrárni viac . Ja som dal osem , Jožko D. -dvanásť !!!To sme sa vyťahovali pred spolužiačkou Evou P. a keď som ju minule videl tak vyzerala ako by každý deň zjedla osem takých zákuskov !!! :)
eldina
@stefanm :))))))))))))))))) smejem sa stále...:) ale napadlo mi /tak škodoradostne/-že to sa Vám musel zalepiť ritný otvor, či nie?...:)
jakamaka
:):):):) To som nevedela, že háboše môžu mať aj také následky :):):):):):):)
stefanm
... mne to asi "sadlo" na stavce ... 11.3. mi ich budú u vás v NZ nemocnici na neurochirurg.odd "rekonštruovať" . Už mám termín operácie vybavený . Keď to dobre dopadne tak si dám potom jeden haboš a zajem to nakládaným cesnakom :) ... a medzi tým si dám pečenú cibuľu .!!!
eldina
@stefanm tak ti držím palce/tam je skvelý personál,to mi ver/-ale kúp si hned aj niečo proti "behaniu", lebo stavce to neudržia/ani zoperované/-toľké sedeniotlačenie..:)
jakamaka
Skoré vyliečenie prajem.. No to som netušila, že za to môžu haboše?!?!?! Ja som ich v detstve totiž tiež jedla.... a prejavilo sa to na mne až teraz po toľkých rokoch...Asi dva roky mávam občas problém s krčnou chrbticou, dvakrát som bola na naprávanie a dosť mi to vtedy pomohlo... No a včera ma zase "seklo" ...a haboš som ešte ani nerobila, ani šampitu...:):):):):) Eldina prepáč, že sa takto bavíme na účet Tvojich receptov :):):):):)
eldina
@jakamaka Kami, ale ved to je super-že dávate tipy, ako získať invalidný dôchodok...:) aj si človek zamaškrtí, aj niečo poberie od štátu..:) /ked píšeš pre @stefanm , musíš dať zaviná, jeho nick a "pauzu", ked píšeš dalej, teraz to uvidí, že si mu písala/..:)
jakamaka
Mne dosť pomáha pohyb pri "seknutí " a krk si vždy potom balím akoby som šla na severný pól - včera som to troška podcenila - dala som si kapucňu dole z vetrovky a dnes už skapíňam :):):):):) Ale už sa to lepší, cvičím ako besná, ešte nejakú tú masáž a budem fit. :):):):) Prajem všetko dobré.
jakamaka
Vďaka.. no určite sa vykurírujem skoro, musím.. čakajú ma tri dni bez netu, takže miesto bolestivého krku budem mať absťák od počítača :):):):):)
nonna
Vynikajúci nápad!!!! Stopro je takýto cesnak labužníckou, pikantnou pochúťkou. V lete, keď mi narastie v záhrade vyskúšam. Alebo aspoň "na malo" z toho obchodného. Chválim a ukladám do KK. Tiež vyhadzujem na FBčko.
eldina
@nonna vdaka...:) tiež si myslím, že to nie je taká položka, aby to človek aspoň nevyskúšal..:)
hannah22
@eldina , cesnačik ja rada, tak sa receptík zíde, citron pred použitím pár hodín namáčam v octovej vode, aby sa vyplavili z šupky jedovatosti, potom používam korku...uložené,.... @stefanm držím pestičky aby sa to podarilo, haboše som nejedla a chrbát je v tahu, som o 5 cm nižšia ako kedysi... tak sa opatruj a zas poreferuj ako bolo....:))
eldina
@hannah22 to s octom nepoznám, ja namáčam niekoľko hodín bud v slanej vode alebo so sodou bicarb.../potom dobre vyumývať/
nonna
Už aj máš prvé lajky zo Srbska a až Indie. GRATULÁCIA! Nuž a vieš, s tými ôpoložkamni je to pre nás podaktorých veľmo diskutabilné.....Ale ja si to nejako zariadim.
eldina
@nonna si zlatunká..:) dala si si tú námahu oznámiť mi to-máš u mňa tiež "lajk"..:)
nonna
Vôbec nie to zač. "Námaha" je to nenamáhavá, príjemná a ak raz niečo stojí za to, treba to propagovať a rozširovať. Pribudol ďalší "lajk" z Fínska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia