Foto: eldina
fantastická príloha pre milovníkov cesnaku..:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme: / čo sa týka citronovej kôry, bud si zoženiete chemicky neošetrený citrón, bud si kúpite sušenú kôru /do koláčov/ alebo urobíte ako ja: citrón namočiť do slanej vody na niekoľko hodín, potom dobre vyumúvať/
-
2
cesnak rozdeliť na strúčiky/neošúpať/, zaliať vriacou vodou na cca 2 minúty..
-
3
scediť, ošúpať /upozorňujem, že ruky po tejto procedúre nesmrdia/..:)....medzitým všetky ostatné ingrediencie dať do hrnca variť, na 5 minút...
-
4
do druhého hrnca dať zovrieť vodu, pridať už ošúpaný cesnak a povariť 2-3 minúty, potom scediť a vhodiť ho do nálevu, ktorý sa stále varí...spolu povariť ešte 3 minúty..potom už len vliať do fľaše a nechať vychladnúť v suchom dunste...
-
5
takto pripravený cesnak môžte už po týždni jesť, otvorený vydrží v chladničke aj 4 týždne...v špajzi neotvorený aj rok....:)
www.kimlo.szm.com/zavaranie/zelenina/pikcesnak.htm...