Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami fotorecept
Foto: spydigy
Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ ma strašne rád pečienku so šampiónmi. Ale keď doma Zobraziť celý popisTúto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ ma strašne rád pečienku so šampiónmi. Ale keď doma budem robiť pečienku tak len na jablkách.. je to vynikajúce.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
125 ml |
|
60 g |
|
2 ks |
|
85 g |
|
2 PL |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
100-150 ml |
|
3 PL alebo iný rastlinný tuk |
|
|
|
|
|
štipka |
|
|
|
štipka |
|
Postup
-
1
ešte som tam zabudla odfotiť šľahačkovú smotanu a Ramu.
-
2
Pečienky si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
-
3
Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky
-
4
Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. ( ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem..je to rychlejšie a neplačem pritom hh :) )
-
5
na oleji si orestujeme cibuľku
-
6
pridáme pečienku a tiež orestujeme.
-
7
Keď je pečienka taka hnedšia tak pridáme jablka (stále mi sme to mali miešať)
-
8
Keď jablka zmäkli podlejeme ich vínom
-
9
Pridáme hneď nato bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.
-
10
Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.
-
11
Ak sa nám maslo už roztopilo tak vyberieme bobkový list a celu zmes dáme do mixera
-
12
Pridáme mleté mandle, pretlačený cesnak, med, rastlinný tuk,majoranku, soľ, čierne korenie, badián a muškatový oriešok. a rozmixujeme. Nakoniec môžeme pridať viac tuku alebo šľahačkovú smotanu. Čím viac tuku alebo smotany dáme, tým jemnejšia paštéta bude.
-
13
v mixéry sa mi to dosť zle mixovalo lebo zmes bola hustá, tak som to dala misky a ponorným mixérom som to ešte rozmixovala a dochucovala.
-
14
a môžeme podávať na hrianke :) ( ja som to ešte zavarila, ona ako vydrží v chlade tak týždeň ale ja všetko ešte pre istotu zavarím v menších dávkach a postupne sa to spapa :) )
Tvoja paštéta je určite aj chutná a preto poputuje do Kk
Vďaka.