Tofu so zeleninovým pyré

nikiss - fotkanikiss, 2. marca 2013
Tofu so zeleninovým pyré
Foto: nikiss

Rozmýšľala som ako nahradiť prílohu- moju obľúbenú zemiakovú kašu a napadla ma rozmixovaná koreňová zelenina. Čo dodať, treba vyskúšať a posúdite sami. Ja milujem Zobraziť celý popisRozmýšľala som ako nahradiť prílohu- moju obľúbenú zemiakovú kašu a napadla ma rozmixovaná koreňová zelenina. Čo dodať, treba vyskúšať a posúdite sami. Ja milujem zeleninu takže je to pre mňa lahôdka a dobrá alternatíva miesto klasickej zemiakovej kaše. Tofu som si robila prvý krát, spolu to bolo chutné a sýte jedlo- najlepšie ako večera.

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 ks strednej veľkosti
1 ks menšia
1/3 ks stredne veľký
1/2 ks stredne veľký
1 ks
 klasické




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody pridáme všetku zeleninu + zemiak. Varíme do zmäknutia a scedíme s tým, že necháme asi 1/3 vody v hrnci. Ponorným mixérom vymiešame na kašu. Je na vás, či pyré chcete hustejšie alebo riedšie. Pridáme trošku masla na zjemnenie chuti, prípadne soľčanku. Na ozdobenie použijeme sušené alebo čerstvé bylinky- najlepšia je petržlenová vňať, ja som použila sušenú.

  2. 2

    Tofu nakrájame na kocky a osmažíme na olivovom oleji, osolíme.

  3. 3

    P.S. pyré je výborné aj s brokolicou, karfiolom, hráškom :-)

Diskusia k receptu

ariela6
tiež rada varim s tofu a vždy ma poteši novy recept
martamm
Aj mne tento recept ulahodil, tofu si často varím.... :)
natt
V zime si často robím takúto teplú kašičku zo zeleninky. Je to VÝBORNÉ a tak veľmi veľmi chválim, aj za kombináciu s tofu. Verím že chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia