Foto: elixir
Plnené, chuťovo jemné rolky v nasladlej omáčke.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Rolády: | |
2 ks |
|
1,5 PL (opražená) |
|
2 ks |
|
30 g (mäkký) |
|
1 PL (lúpané a sekané) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL (čerstvá, nasekaná) |
|
1 ks |
|
|
|
Omáčka: | |
2 PL (zo zaváraných šípok) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
15 ks (zavárané) |
|
(z rolád) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Potom začneme ich prípravou - morčacie rezne si naklepeme na tenko, nakrájané šampiňóny a cibuľu si opražíme na PL masla a necháme vychladnúť. Šípky poprekrajujeme na polovičky, zopár si necháme celých.
-
2
Zmiešame šampiňónovú zmes, strúhanku, vajíčko, kozí syr, mandle a petržlenovú vňať, soľ. Tým budeme plniť morčacie mäso.
-
3
Povrch plátkov posolíme a potrieme plnkou... Zrolujeme a previažeme niťou. Na strednom plameni opečieme v hrnci na 1 PL masla, 3 minúty z jednej strany, ďalšie 3 minútky z druhej.
-
4
Podlejeme 150 ml vody a povaríme 20 minút. Po uvarení scedíme vývar bokom. Záviny dáme späť do hrnca a prikryjeme.
- 5
V hrnci kde sme pripravovali šampiňóny s cibuľkou, si rozpustíme maslo. Šípkovú šťavu, klinček a polovičky šípok pridáme tiež a premiešame.
- 6
Potom pridáme aj vývar zo závinov, smotanu a varíme do zhustnutia. Na tanieri na omáčku položíme ešte celé šípky, ktoré sme si odložili bokom.
- 7
K hotovému jedlu sa hodia zemiaky na všetky spôsoby, či iná zelenina ako príloha. Ja som spravila hranolky z kvaky v rúre, inšpiráciou bol recept od @janger. Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
1*
@varechaa ako presnejšie si pripravila plnku? :) Skúsila by som aj rolky podľa Teba.
Alebo mám počkať a na jeseň si nazbierať? Poradíš ?
@medovnicek Vďaka a dúfam, že Ti bude chutiť. :)