Plnené, chuťovo jemné rolky v nasladlej omáčke.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Rolády: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 PL (opražená) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g (mäkký) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL (lúpané a sekané) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL (čerstvá, nasekaná) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Omáčka: | |
| 2 PL (zo zaváraných šípok) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 15 ks (zavárané) | 
                                                             | 
                                                    
| (z rolád) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si všetky suroviny. Potom začneme ich prípravou - morčacie rezne si naklepeme na tenko, nakrájané šampiňóny a cibuľu si opražíme na PL masla a necháme vychladnúť. Šípky poprekrajujeme na polovičky, zopár si necháme celých.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Zmiešame šampiňónovú zmes, strúhanku, vajíčko, kozí syr, mandle a petržlenovú vňať, soľ. Tým budeme plniť morčacie mäso.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Povrch plátkov posolíme a potrieme plnkou... Zrolujeme a previažeme niťou. Na strednom plameni opečieme v hrnci na 1 PL masla, 3 minúty z jednej strany, ďalšie 3 minútky z druhej.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Podlejeme 150 ml vody a povaríme 20 minút. Po uvarení scedíme vývar bokom. Záviny dáme späť do hrnca a prikryjeme.
- 5
 V hrnci kde sme pripravovali šampiňóny s cibuľkou, si rozpustíme maslo. Šípkovú šťavu, klinček a polovičky šípok pridáme tiež a premiešame.
                                                    - 6
 Potom pridáme aj vývar zo závinov, smotanu a varíme do zhustnutia. Na tanieri na omáčku položíme ešte celé šípky, ktoré sme si odložili bokom.
- 7
 K hotovému jedlu sa hodia zemiaky na všetky spôsoby, či iná zelenina ako príloha. Ja som spravila hranolky z kvaky v rúre, inšpiráciou bol recept od @janger. Dobrú chuť. :)
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 5
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


1*
@varechaa ako presnejšie si pripravila plnku? :) Skúsila by som aj rolky podľa Teba.
Alebo mám počkať a na jeseň si nazbierať? Poradíš ?
@medovnicek Vďaka a dúfam, že Ti bude chutiť. :)