Morčacie rolády v šípkovej omáčke

elixir - fotkaelixir, 3. marca 2013
Morčacie rolády v šípkovej omáčke
Foto: elixir

Plnené, chuťovo jemné rolky v nasladlej omáčke.

2
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Rolády:
2 ks
1,5 PL (opražená)
2 ks
30 g (mäkký)
1 PL (lúpané a sekané)
1 ks
2 PL
1 PL (čerstvá, nasekaná)
1 ks
Omáčka:
2 PL (zo zaváraných šípok)
1 ks
1 PL
1 PL
15 ks (zavárané)
 (z rolád)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Potom začneme ich prípravou - morčacie rezne si naklepeme na tenko, nakrájané šampiňóny a cibuľu si opražíme na PL masla a necháme vychladnúť. Šípky poprekrajujeme na polovičky, zopár si necháme celých.

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame šampiňónovú zmes, strúhanku, vajíčko, kozí syr, mandle a petržlenovú vňať, soľ. Tým budeme plniť morčacie mäso.

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Povrch plátkov posolíme a potrieme plnkou... Zrolujeme a previažeme niťou. Na strednom plameni opečieme v hrnci na 1 PL masla, 3 minúty z jednej strany, ďalšie 3 minútky z druhej.

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme 150 ml vody a povaríme 20 minút. Po uvarení scedíme vývar bokom. Záviny dáme späť do hrnca a prikryjeme.

  5. 5

    V hrnci kde sme pripravovali šampiňóny s cibuľkou, si rozpustíme maslo. Šípkovú šťavu, klinček a polovičky šípok pridáme tiež a premiešame.

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 5
  6. 6

    Potom pridáme aj vývar zo závinov, smotanu a varíme do zhustnutia. Na tanieri na omáčku položíme ešte celé šípky, ktoré sme si odložili bokom.

  7. 7

    K hotovému jedlu sa hodia zemiaky na všetky spôsoby, či iná zelenina ako príloha. Ja som spravila hranolky z kvaky v rúre, inšpiráciou bol recept od @janger. Dobrú chuť. :)

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 7

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Nádherne to vyzerá, určite je moc chutné a aj keď mäso nemusím, ukladám si do KK. Šípky tomu dodali brisknejšiu, sviežejšiu chuť, že? Fajn nápad!
Mrazenu brokolicu pripadne cerstvu iba na chvilku podusim bez nicoho lebo syr aj sunka su slane na vyklepane maso polozim sunku syr a ketinky brokolice vela ;-) aby to bolo mnam inak maso trochu posolim a takto pripravene zviniem a polozim do jenskej misky potretej olejom nepodlievam nicim a sup do rury na 180 pouzivam teplovzdusnu mojim chlapom este upeciem zemiaky zaroven s masom a salatik nuz a uz iba papkat ;-)
Tak nech ti chuti, ja som toho urobila viac a bolo na veceru je super aj na studeno ~ nakrajala som na kolieska ma to pekny rez, inak neviazala som maso staci ho iba zavinut a polozit pekne sa to stiahne, no este mi kusok zostal tak ti ho mozem odfotit :) a poslem
krásne a chutné jedlo. Prosím ťa tie šípky kupuješ ,alebo si ich zaváraš sama? A sú vykostené ? Jedol som šípkovu omáčku k divočine a bola veľmi chutná. Divočinu mám ale neviem kde sa dajú zohnať šípky.
Alebo mám počkať a na jeseň si nazbierať? Poradíš ?
@angast Ďakujem. :) Šípky som len kúpila, zatiaľ som ešte nič nezavarila, taká šikovná zatiaľ nie som... aj to príde :) Neviem Ti poradiť konkrétny obchod, kde by si ich na Slovensku zohnal... ale určite sa dajú nájsť.
@medovnicek Vďaka a dúfam, že Ti bude chutiť. :)

Pridaj komentár k receptu: