Morčacie rolády v šípkovej omáčke

elixir - fotkaelixir, 3. marca 2013
Morčacie rolády v šípkovej omáčke
Foto: elixir

Plnené, chuťovo jemné rolky v nasladlej omáčke.

2
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Rolády:
2 ks
1,5 PL (opražená)
2 ks
30 g (mäkký)
1 PL (lúpané a sekané)
1 ks
2 PL
1 PL (čerstvá, nasekaná)
1 ks
Omáčka:
2 PL (zo zaváraných šípok)
1 ks
1 PL
1 PL
15 ks (zavárané)
 (z rolád)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Potom začneme ich prípravou - morčacie rezne si naklepeme na tenko, nakrájané šampiňóny a cibuľu si opražíme na PL masla a necháme vychladnúť. Šípky poprekrajujeme na polovičky, zopár si necháme celých.

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame šampiňónovú zmes, strúhanku, vajíčko, kozí syr, mandle a petržlenovú vňať, soľ. Tým budeme plniť morčacie mäso.

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Povrch plátkov posolíme a potrieme plnkou... Zrolujeme a previažeme niťou. Na strednom plameni opečieme v hrnci na 1 PL masla, 3 minúty z jednej strany, ďalšie 3 minútky z druhej.

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme 150 ml vody a povaríme 20 minút. Po uvarení scedíme vývar bokom. Záviny dáme späť do hrnca a prikryjeme.

  5. 5

    V hrnci kde sme pripravovali šampiňóny s cibuľkou, si rozpustíme maslo. Šípkovú šťavu, klinček a polovičky šípok pridáme tiež a premiešame.

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 5
  6. 6

    Potom pridáme aj vývar zo závinov, smotanu a varíme do zhustnutia. Na tanieri na omáčku položíme ešte celé šípky, ktoré sme si odložili bokom.

  7. 7

    K hotovému jedlu sa hodia zemiaky na všetky spôsoby, či iná zelenina ako príloha. Ja som spravila hranolky z kvaky v rúre, inšpiráciou bol recept od @janger. Dobrú chuť. :)

    Morčacie rolády v šípkovej omáčke - obrázok 7

Diskusia k receptu

varechaa
Perfektne ja som dnes robila tiez rolky ale plnila som ich brokolicou syrom a sunkou :-)
nonna
Nádherne to vyzerá, určite je moc chutné a aj keď mäso nemusím, ukladám si do KK. Šípky tomu dodali brisknejšiu, sviežejšiu chuť, že? Fajn nápad!
elixir
:) Ďakujem vám za nahliadnutie aj pekné komentáre.
@varechaa ako presnejšie si pripravila plnku? :) Skúsila by som aj rolky podľa Teba.
varechaa
Mrazenu brokolicu pripadne cerstvu iba na chvilku podusim bez nicoho lebo syr aj sunka su slane na vyklepane maso polozim sunku syr a ketinky brokolice vela ;-) aby to bolo mnam inak maso trochu posolim a takto pripravene zviniem a polozim do jenskej misky potretej olejom nepodlievam nicim a sup do rury na 180 pouzivam teplovzdusnu mojim chlapom este upeciem zemiaky zaroven s masom a salatik nuz a uz iba papkat ;-)
elixir
Vyskúšam teraz cez týždeň, ďakujem... :)
varechaa
Tak nech ti chuti, ja som toho urobila viac a bolo na veceru je super aj na studeno ~ nakrajala som na kolieska ma to pekny rez, inak neviazala som maso staci ho iba zavinut a polozit pekne sa to stiahne, no este mi kusok zostal tak ti ho mozem odfotit :) a poslem
angast
krásne a chutné jedlo. Prosím ťa tie šípky kupuješ ,alebo si ich zaváraš sama? A sú vykostené ? Jedol som šípkovu omáčku k divočine a bola veľmi chutná. Divočinu mám ale neviem kde sa dajú zohnať šípky.
Alebo mám počkať a na jeseň si nazbierať? Poradíš ?
elixir
@angast Ďakujem. :) Šípky som len kúpila, zatiaľ som ešte nič nezavarila, taká šikovná zatiaľ nie som... aj to príde :) Neviem Ti poradiť konkrétny obchod, kde by si ich na Slovensku zohnal... ale určite sa dajú nájsť.
@medovnicek Vďaka a dúfam, že Ti bude chutiť. :)
angast
aj tak ti ďakujem ,niekde zoženiem a keď nie , tak brusnice




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia