Foto: enerrgizer
...nedeľná klasika...s kuracou pečienkou a zelenou petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutí v poctivej slepačej polievke...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...na bravčovej masti som orestoval cibuľu a po chvíľke som pridal aj nakrájané (0,42 x 0,63) kuracie pečienky. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou mletou paprikou a soľou. Chvíľku (664 s.) som restoval a potom som odstavil. Nakrájal som jednodňové rožky na malé kocky a zvlhčil som ich sladkou smotanou. K rožkom som pridal vajíčka, petržlenovú vňať, vychladnutú pečienku, čerstvo mleté korenie, štipku nastrúhaného muškátového orieška a soli...
-
2
...plnku som rozdelil na dve časti a s pomocou potravinovej fólie, špagátikovitého motúzika a manželky som spravil dve salónky...
-
3
...dal som ich do vriacej vody a pomaličky som ich varil asi 25-30 minút. Potom som ich vybral, rozbalil a nechal chvíľku odpočinúť...
-
4
...servírujeme nakrájané v horúcej slepačej polievke...dobrú chuť :)
Enerrgizer, musím Ťa pochváliť...máš ich krásne.
perfektné!
máš nádherné salonky