
Holubacia paštéta s králičou pečeňou
Umyté holuby rozkrojíme na polovicu, položíme na plech, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, šalotky, osolíme,...

Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...

Tartaletky s karamelizovanou šalotkou
Cesto: V mise rozmiešame múku so soľou a pridáme na malé kocky pokrájané maslo. Pomocou vidličky ho roztláčame a...

Cibuľové krúžky v pivovom cestíčku s cesnakovo-pažítkovým dipom
Cibuľové krúžky: Najskôr pripravíme cestíčko tak, že vajcia vyšľaháme spolu s pivom, do ktorého postupne pridáme...

Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...

Falošná husacia pečeň
Každý, kto má rád husaciu pečeň by mal vyskúšať aj túto dobrotu, ktorá je od...

Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...

Kráľovské krevety s cesnakom
Kráľovské krevety s cesnakom v maslovej omáčke s príchuťou čili, to je pekné, jednoduché, chutné a rýchle jedlo!...

Šalát z cestovín risini
Risini sú sušené semolinové cestoviny. Tento šalát sa dá podávať teplý alebo studený, obe verzie sú chutné....

Králičia šunka s cesnakom
Vyskúšal som a môžem len povedať - je to dielo. Riadne sa nám guče za ušami...

Teplý zeleninový šalát s baby brokolicou a so zemiakmi
Výhodou tohto zeleninového šalátu je to, že je vhodný na servírovanie v teplom, aj v...

Tigrie krevety na Rebelote
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý nielen zasýti ale aj osvieži.

Jaternicová nátierka
Tento recept sem dávam pre varecháča @kuko95, keďže má tak isto ako ja, rád zabíjačkové špeciality....

Tatársky biftek
Jednoduchý a rýchly recept na legendárnu dobrotu, ktorú ocenia všetci gurmáni.

Zapekaná cvikla podľa Petra Šarkana Nováka
Jednoduchý a rýchly recept na zaujímavé a zdravé jedlo, na ktoré budete potrebovať iba pár surovín....

Crostini estivi (letné hrianky)
Pred pár rokmi som prvýkrát ochutnala kombináciu chuťovo výrazného syra a čerstvého ovocia, a ako sa hovorí "bolo vymaľované"....

Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....