Predjedlá (recepty chronologicky)

Šalát Emerald

Šaláty

Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po...

Domáca kočenina (huspenina)

Bravčové mäso

Domáca kočenina ako ju robíme my.

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému

Bezmäsité jedlá

Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...

Odpaľovné veterníčky so slanými plnkami

Slané chuťovky

Cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom a so soľou. Múku prisypeme naraz a miešame, až...

Plnený hermelín

Bezmäsité jedlá

Hermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne....

Minilangoše s troma druhmi peny

Bezmäsité jedlá

Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto,...

Syrový šalát s kapiou

Šaláty

Syr a jemnú salámu nastrúhame na hrubo.

Kuracia nátierka s pórom

Kuracie mäso

Nátierky sú skvelé nielen ako rýchla večera ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.

Silvestrovské občerstvenie

Slané chuťovky

Takúto dobrotu si môžete pripraviť pre návštevu, na rôznu oslavu alebo len tak.

Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou

Slané chuťovky

Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.

Grilované krevety

Hlavné jedlá

Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...

Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras

Hlavné jedlá

Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...

Zemiakové vaničky

Hlavné jedlá

Variácia na plnené zemiaky, ktoré určite už každý skúšal. Ale každý trochu inak. Akú...

Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky

Kuracie mäso

Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.

Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami

Bezmäsité jedlá

Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.

Pečená dýně hokkaido s plísňovým sýrem

Bezmäsité jedlá

Dýni omyjeme a překrojíme na půlky, vydlabeme a každou půlku ještě překrojíme. Dílky pokapeme olivovým...

Paradajky so šampiňónmi v cukete

Bezmäsité jedlá

Ďalší chutný a zdravý recept z cukety, ktorý splní všetky gastronomické kritériá na lahodnú chuť, ...

Esquites

Bezmäsité jedlá

Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne....

Zimný šalát s mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Všetky ingrediencie umyjeme a hrušku nakrájame na menšie kúsky. Granátové jablko očistíme.

Ľahký raw šalát s avokádom

Bezmäsité jedlá

Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....

Caprese zabalené v cukete

Bezmäsité jedlá

Mozzarella, paradajky a bazalka, sú základom šalátu Caprese. Teraz sme však nimi naplnili košíčky...

Bochníky s ricottou a so šunkou

Večera

Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....

Kuracia torta

Kuracie mäso

Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to...

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano

Kuracie mäso

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...