Divinová paštéta
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. novembra 2020
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Divinu a bravčový lalok uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Uvarené mäso, divinovú pečeň a brusnice so sušeným tymianom zomelieme na mlynčeku na najjemnejšej mriežke 2–krát, aby vznikla hladká zmes, pridáme soľ a korenie.
- 2
Túto zmes rozložíme na potravinovú fóliu, do ktorej ju zabalíme a urobíme valec podobný saláme, oba konce dobre zatočíme, aby sa do paštéty nedostala voda.
- 3
Dáme do hlbšieho plechu, zalejeme vodou a pečieme pri 90 stupňoch asi 1,5 hodiny. Po dokončení necháme paštétu vychladnúť.
Tiež divinová paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu