Divinová paštéta
Divinová paštéta

Divinová paštéta

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 26. novembra 2020
Divinová paštéta
Foto: Pravda - Ivan Majerský
120 minút
príprava

Suroviny

500 g
200 g
300 g
200 ml
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Divinu a bravčový lalok uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Uvarené mäso, divinovú pečeň a brusnice so sušeným tymianom zomelieme na mlynčeku na najjemnejšej mriežke 2–krát, aby vznikla hladká zmes, pridáme soľ a korenie.

  2. 2

    Túto zmes rozložíme na potravinovú fóliu, do ktorej ju zabalíme a urobíme valec podobný saláme, oba konce dobre zatočíme, aby sa do paštéty nedostala voda.

  3. 3

    Dáme do hlbšieho plechu, zalejeme vodou a pečieme pri 90 stupňoch asi 1,5 hodiny. Po dokončení necháme paštétu vychladnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Diviačie mäso, Jedlá z diviny, Nátierky, Predjedlá, Slané chuťovky, Varené

Diskusia k receptu