Syrové venčeky
Syrové venčeky

Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom fotorecept

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 5. novembra 2020
Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Odpaľované cesto:
120 g
40 g
4 ks
200 ml
Plnka:
400 g
160 ml
200 g
160 g




Postup

  1. 1

    Odpaľované cesto: V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody naraz prisypeme preosiatu múku a sústavne intenzívne miešame. Cesto by sa po pár minútach nemalo lepiť ani na hrniec, ani na varechu a malo by vytvoriť guľu. Cesto restujeme aspoň štyri minúty a preložíme do misky. Po miernom vychladnutí do cesta pridávame jedno vajce po druhom a vpracujeme do cesta.

    Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dáme do cukrárskeho vrecúška zvnútra pogumovaného (aby sa nám lepšie pracovalo). Na plech vystlaný papierom alebo fóliou na pečenie vytlačíme cesto do tvaru venčekov. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňoch. Keď sa venčeky zväčšia a začnú sa mierne zafarbovať, znížime teplotu o 40 stupňov a dopečieme.

    Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plnku dohladka rozmixujeme nakrájaný tvrdý syr s nátierkovým maslom a dochutíme. Smotanu vyšľaháme a vmiešame do syrovej zmesi. Plnku vložíme do cukrárskeho vrecúška a plníme rozkrojené venčeky. Na plnku dáme plátky údeného lososa a prikryjeme druhou časťou venčekov.

    Venčeky so syrovou penou a s údeným lososom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu