Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta s hruškami fotorecept

onewild - bez fotkyonewild, 18. októbra 2020
Pečeňová paštéta s hruškami (fotorecept)
Foto: onewild

Jednoduchá, jemná a hlavne chutná paštéta.

8
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
150 ml
1 ks
2 ks
1 ks
150 ml
1 ČL
1 ČL
1 ČL
150 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na malom množstve masla opražíme nakrájanú cibuľu, čili papričku cesnak a nakrájané hrušky. Podlejeme červeným vínom (dal som Frankovku modrú).

    Pečeňová paštéta s hruškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrušky dusíme asi 10 minút, víno sa zredukuje.

    Pečeňová paštéta s hruškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme očistené a nakrájané pečienky, orestujeme. Dusíme cca 5 minút, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Pridáme korenie, rozmarín a zvyšok masla. Zmes máme pripravenú.

    Pečeňová paštéta s hruškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte horúce dáme do mixéra, osolíme, rozmixujeme a môžme plniť poháre.

    Pečeňová paštéta s hruškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poháre naplniť cca 1 cm od vrchu, aby zostalo miesto na roztopenú kačaciu masť, ktorou paštétu zalejeme. Takto upravená by mala paštéta vydržať 1-2 mesiace v špajzi. Ale u nás nevydrží ani 3 týždne. Z tých 800 g pečienok mi vyšlo 8 pohárov 140 ml. Dobrú chuť.

    Pečeňová paštéta s hruškami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Robievam z morčacej pečene na rýchlu spotrebu. Všetko približne tak ako u teba, len bez ovocia. Určite poexperimentujem. Práve mám dule, myslíš, že by to bolo ok aj s nimi? Alebo sú príliš aromatické?
2x kvakac, haji