Pečeňová paštéta s hruškami fotorecept
Foto: onewild
Jednoduchá, jemná a hlavne chutná paštéta.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na malom množstve masla opražíme nakrájanú cibuľu, čili papričku cesnak a nakrájané hrušky. Podlejeme červeným vínom (dal som Frankovku modrú).
-
2
Hrušky dusíme asi 10 minút, víno sa zredukuje.
-
3
Pridáme očistené a nakrájané pečienky, orestujeme. Dusíme cca 5 minút, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Pridáme korenie, rozmarín a zvyšok masla. Zmes máme pripravenú.
-
4
Ešte horúce dáme do mixéra, osolíme, rozmixujeme a môžme plniť poháre.
-
5
Poháre naplniť cca 1 cm od vrchu, aby zostalo miesto na roztopenú kačaciu masť, ktorou paštétu zalejeme. Takto upravená by mala paštéta vydržať 1-2 mesiace v špajzi. Ale u nás nevydrží ani 3 týždne. Z tých 800 g pečienok mi vyšlo 8 pohárov 140 ml. Dobrú chuť.
Dule som veru neskúšal, ale tak hádam to bude príjemná chuť a vôňa. Ja skúsim dať domáce figy, nechám sa prekvapiť 😉