Šošovicový šalát so zeleninou a slaným karamelom
Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 30. novembra 2020
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 30. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Šošovicu belugu uvaríme al dente. Mrkvu a petržlen oblanšírujeme a nakrájame najemno, pridáme k uvarenej scedenej šošovici. Nakoniec primiešame trochu kyslej smotany a ochutíme soľou a korením. Blanšírovať zeleninu alebo ovocie znamená ponoriť nakrájané kúsky na pár minút do vriacej vody, vybrať (najlepšie sitkom) a v ňom ponoriť do ľadovej vody. Zelenina alebo ovocie si tak zachovajú sviežu farbu. Blanšírujú sa aj paradajky, ak ich chceme zbaviť šupky.
- 2
Upálime cukor na karamel, pridáme maslo a smotanu na šľahanie a redukujeme, až zhustne. Nakoniec pridáme soľ. Omáčku podávame k šošovici.
- 3
Hrušku nakrájame na plátky a necháme v rúre vysušiť. Alebo na ozdobu kúpime už usušené hruškové plátky.
Tiež Šošovicový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu