Kačacia nátierka
Kačacia nátierka

Kačacie rillettes

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 5. novembra 2020
Kačacie rillettes
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

300 g
400 g (kačacia, husacia alebo bravčová)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie stehná nasolíme a vložíme do hrnca do roztopenej masti. Varíme na veľmi nízkej teplote na sporáku dovtedy, kým sa kosť neoddeľuje od mäsa. Lepšia možnosť ale je vložiť hrniec do predhriatej rúry na 80 stupňov a nechať pomaličky piecť 8 hodín (napríklad cez noc).

  2. 2

    Po vychladnutí mäso oberieme a natrháme (nasekáme) na malé kúsky. Kožu dopečieme na panvici dochrumkava a následne nasekáme a pridáme do mäsa. Pripravíme si formičky alebo jednu veľkú formu, kde dáme mäso a zalejeme masťou.

  3. 3

    Na zdobenie môžete použiť karamelizovanú cibuľu alebo nasekanú jarnú cibuľku. Podávame s chlebom pri izbovej teplote, aby sa mäso s masťou dalo naň natierať.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Mňam.tiez robievam pečené mäso zaliate tukom robí sa to dlho ale vzdy to je perfektné..a tuk sa dá samozrejme znova použit či na pečenie alebo na chleba :)))
1x evanaaa