Kačacie rillettes
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 5. novembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
300 g |
|
400 g (kačacia, husacia alebo bravčová) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kačacie stehná nasolíme a vložíme do hrnca do roztopenej masti. Varíme na veľmi nízkej teplote na sporáku dovtedy, kým sa kosť neoddeľuje od mäsa. Lepšia možnosť ale je vložiť hrniec do predhriatej rúry na 80 stupňov a nechať pomaličky piecť 8 hodín (napríklad cez noc).
- 2
Po vychladnutí mäso oberieme a natrháme (nasekáme) na malé kúsky. Kožu dopečieme na panvici dochrumkava a následne nasekáme a pridáme do mäsa. Pripravíme si formičky alebo jednu veľkú formu, kde dáme mäso a zalejeme masťou.
- 3
Na zdobenie môžete použiť karamelizovanú cibuľu alebo nasekanú jarnú cibuľku. Podávame s chlebom pri izbovej teplote, aby sa mäso s masťou dalo naň natierať.
Tiež nátierka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu